Сърбия изпрати специални части на границата с Унгария, докато стотици

...
Сърбия изпрати специални части на границата с Унгария, докато стотици
Коментари Харесай

Сръбската полиция засилва патрулите на границата с Унгария

Сърбия изпрати специфични елементи на границата с Унгария , до момента в който стотици мигранти дневно се пробват да стигнат до Европейския съюз.

Тъй като Сърбия е главният маршрут за бежанци от Азия , Африка и Близкия изток, идващи основно през Турция, полицията от дълго време е на границата.

Но в този момент те изпратиха по-тежко въоръжен личен състав по-късно, което неправителствена организация определи като войни за територия сред незаконни групировки, а полицейски шеф сподели, че са спорове сред мигранти.

Във вторник полицията заяви, че е задържала 371 мигранти по границата. Двама мъже бяха арестувани в палатка, а десетки, в това число семейство с две деца, бяха събрани в полето, демонстрираха фрагменти на Ройтерс.

Те също по този начин задържаха няколко души, открити сред дървета, за които се подозира, че работят като разузнавачи, които наблюдават за други мигранти, сподели Драган Василевич, заместник-директор на сръбската полиция, пред Ройтерс.

Мигрантите в региона нормално се пробват да употребяват стълби , с цел да пречистят границата.

" Имайки поради развиването през последните дни, когато имаше спор и някои хора бяха ранени, беше извършена огромна полицейска акция ", сподели Василевич.

" Намерихме някои оръжия, по-специално четири автоматизирани пушки. За първи път открихме прочут брой мигранти, криещи се в дърветата. "

Според данни на сръбската неправителствена организация Център за търсещи леговище, към 1500 мигранти се пробват да преминат в Унгария всеки ден - доста от тях предават пари на контрабандисти на хора.

" Това, което виждат нашите теренни служащи, е, че в последна сметка всички те пресичат границата и не престават към Европейски Съюз. Въпросът е единствено какъв брой ще би трябвало да платят за това ", сподели пред Ройтерс Радош Джурович от Центъра за търсещи леговище.

" Свидетели сме на възходящ брой въоръжени произшествия с присъединяване на мигранти ", сподели Джурович, добавяйки, че случаите включват разнообразни незаконни групи, " борещи се за територия ".

Според формалните данни има към 3326 мигранти в държавните приемни центрове, само че може да не са настанени в центровете и могат да бъдат видени по улиците на столицата Белград, както и по 175-километровата граница с Унгария.
 Европейска комисия: Сърбия рискува да загуби своя безвизов режим с Европейски Съюз
Европейска комисия: Сърбия рискува да загуби своя безвизов режим с Европейски Съюз

Броят на руснаците, получили сръбско поданство до август 2023 година, е съпоставим с цялата 2022 година и три пъти по-голям от броя в 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР