Сърбия е загубила надежда за адекватен отговор от страна на

...
Сърбия е загубила надежда за адекватен отговор от страна на
Коментари Харесай

Вучич обвини Запада, че не закриля сърбите в Косово


Сърбия е изгубила вяра за съответен отговор от страна на Запада на терзанията измежду сърбите в Косово. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич.

" Не чакам никаква реакция, тъй като там ще кажат, че това е битка с корупцията и престъпността. Всъщност задачата им е да прочистят южните елементи на Косово и Метохия от сръбско наличие. Очакваме ли някаква реакция от страна на Запада? Отдавна не сме толкоз наивни, че да чакаме някой на Запад да каже нещо против потисничеството на сърбите в Косово и Метохия ", сподели сръбският водач. " Утре, 17 март, е годишнината от погрома на сърбите. Минаха 18 години, а вижте, кой за това време е измамен под отговорност и кой не е за разрушаването на нашите светилища, убийствата и прогонването на нашите хора ", уточни президентът.

Днес сутринта въоръжени полицейски спецчасти на косовската полиция нахлуха в сръбски домове и административни здания в сръбски селища в южната част на самостоятелната област, заяви ръководителят на Службата на сръбския кабинет за Косово Петър Петкович. Според Петкович служителите на реда са направили претършуване на къщи и са блокирали работата на общината. Ръководителят на Службата счита, че тези дейности са били подхванати в деня преди годишнината от сръбския разгром в Косово през 2004 година за заплашване на сръбското население. Политикът напомни, че предходната сходна акция се е състояла в навечерието на православната Коледа - основния празник на православните сърби.

По-рано Петкович съобщи, че броят на нападенията против сърби в Косово се е нараснал с 50%. Косовските сепаратисти, съгласно него, употребяват тактиката на " дребния гнет " против сръбското население в провинцията. В Космет непрекъснато се записват актове на експанзия против сръбското население, в това число набези над къщи и медицински центрове, палежи, обири на добитък и съоръжение и побоища. Според известия в сръбските медии, албански младежи атакуват сръбски дами, които се разхождат с децата си, замерят с камъни сръбски поклонници, пристигнали да се поклонят в локалните светилища, и атакуват православни свещеници. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР