Сърбия е подложена на сериозен натиск от страна на Запада

...
Сърбия е подложена на сериозен натиск от страна на Запада
Коментари Харесай

Вучич: Оказват ни натиск за санкции срещу Русия

Сърбия е подложена на сериозен напън от страна на Запада поради отхвърли си да наложи наказания на Русия, съобщи президентът Александър Вучич.

" Ако наложим наказания против Русия, ще получа всяка премия, която пожелая. Всички ще ме възхваляват, ще споделят, че съм най-големият демократ в света, макар че до през вчерашния ден ме назоваха властнически и полуавтократичен... Неподкрепата за глобите ни коства скъпо. По-скъпо, в сравнение с си мислите. А в случай че го създадем, това ще ни коства нашите правила да не поддържаме наказания против никого, тъй като от личния си образец знаем какъв брой аморално е да се постановат наказания, какъв брой неефикасно е това ", сподели сръбският водач по ТВ Пинк.

Той също по този начин напомни, че " Русия постоянно е подкрепяла териториалната целокупност на Сърбия от 2001 година насам ", като напомни, че Москва се е включила към възбраната за полети над Сърбия от 1992 до 1996 година

" Но това беше друго време... И не диря мотив да оправдая стъпките си по отношение на тези, които ни помогнаха по други значими въпроси, само че и не забравяйте кой през 2015 година наложи несъгласие на английската резолюция (за геноцида в Сребреница - бел. ред.) в Организация на обединените нации ", акцентира Вучич.

В същото време той съобщи, че Сърбия е единствената европейска страна, която не е наложила наказания.

" Някои хора излизат на митинги и споделят: " Вучич е изменник ". Предател на Русия? Единствената от всички европейски страни, която не наложи наказания, а ние сме от толкоз дребна страна ", уточни той.

На 9 април Вучич благодари на представителя на съветския президент Дмитрий Песков за това, че е схванал за какво Сърбия е гласувала за преустановяване на присъединяване на Русия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, а на управлението на Европейския съюз - за това, че е изключило Белград от рестриктивните мерки за доставки на нефт. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР