Сърбия е независима страна, затова няма да въвежда санкции против

...
Сърбия е независима страна, затова няма да въвежда санкции против
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма да въвежда санкции против Русия и ще построи участък от Турски поток

Сърбия е самостоятелна страна, по тази причина няма да вкарва наказания срещу Русия и ще построи сектор от " Турски поток " през своята територия, съобщи сръбският президент Александър Вучич на протест през вчерашния ден в град Шабац в границите на акцията " Бъдещето на Сърбия ", съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Сърбия е самостоятелна, суверенна и свободна страна. Сърбия през днешния ден е на европейския път, само че може да каже на европейските си сътрудници и на Вашингтон, че няма да вкарва наказания против Руската федерация, че е другар с Владимир Путин и ще строи газопровод през своя територия. Не се срамим от това. Гордеем се с това, съобщи Вучич.

Сръбският водач подсети също, че Белград строи постоянни връзки с Пекин. Освен това Вучич прикани да се пази мирът и стабилността в района, наблягайки, че на сърбите не е нужна война.

Очаква се маршрутът на новия газопровод да съответствува с проектите за " Южен поток ". Сръбският сектор от " Турски поток " ще пресече българо-сръбската граница при Зайчар, а сръбско-унгарската граница край Хоргош, отбелязва ТАСС. Входната мощ ще бъде към 13,88 милиона кубически метра, а изходната - към 10 милиона кубически метра газ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР