Сърбите са предали над 3000 оръжия и десетки хиляди патрони

...
Сърбите са предали над 3000 оръжия и десетки хиляди патрони
Коментари Харесай

В Сърбия са предадени над 3000 оръжия след двете масови убийства

Сърбите са предали над 3000 оръжия и десетки хиляди патрони в акцията за непринудено предаване на оръжие в страната, оповестена след двете всеобщи убийства от предходната седмица, заяви сръбският президент Александър Вучич, представен от организация Танюг и Нова ТВ.

На 3 май 13-годишен възпитаник простреля в белградско учебно заведение осем възпитаници и охранител и рани други шест деца и една учителка. Той е арестуван и се прави оценка на психическото му положение, само че поради възрастта му по закон не може да носи наказателна отговорност.

На идващия ден вечерта 21-годишен юноша стреля в три села край град Младеновац, на към 40 км южно от Белград, като умъртви осем души и рани 14. Той също е арестуван.

„ Когато имате по-малко оръжия, тогава няма с какво да го извършите. Мисля, че това е значима акция и е добре, че я подехме. Знаех, че ще има доста недоволни, само че това е добре за Сърбия и ние сме подготвени да платим такава политическа цена “, сподели Вучич, представен от в. “Политика ”.

След двете всеобщи убийства бе оповестена акция за непринудено предаване на оръжие, както и за инспекция на притежателите на законно притежавано оръжие. Гражданите могат да предават нелегално притежавано оръжие без последици до 8 юни всеки ден. При подаване не се изисква документ за идентичност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР