Сърбинът Игор Кокошков донесе европейската титла на Словения след победа

...
Сърбинът Игор Кокошков донесе европейската титла на Словения след победа
Коментари Харесай

Игор Кокошков: Европейската титла е най-големият ми успех

Сърбинът Игор Кокошков донесе европейската купа на Словения след победа във финала против Сърбия. Той завърши работата си отпред на националния тим на някогашната югославска република, тъй като е част от щаба на Юта Джаз. Кокошков даде забавно изявление за Eurohoops, което ви предлагаме:

 Словения обърна финала без контузените си звезди
Словения обърна финала без контузените си звезди

Горан Драгич е МВП на шампионата

" Мисля, че европейската купа е най-големият ми триумф. Различно е, когато си част от щаба и когато водиш собствен личен тим. Това е една от аргументите да приема работата. Възможността да повеждам своя тим, да върша своите неточности и да пораствам като треньор. През 2007 ми предложиха работа в Грузия, не знаех дали да приема. Тогава бях и асистент на Сърбия, само че Джо Дюмарс, треньор на Детройт по това време, ми сподели, че в случай че желая да раста нагоре, би трябвало да имам собствен тим. По това време не бях и женен, тъй че използвах свободното си време да работя в национални тимове и това се оказа умно решение. Определено отговорността към националния тим, да водиш своя стратегия, ти дава развиване. От тази позиция това е най-голямото ми достижение като треньор.

Трудно е да кажа в този момент, дали някой ден ще стана старши треньор в НБА. Това е нещо, което се въздейства от доста фактори. Пазарът е друг в НБА. В момента съм на положително място, тъй че даже и да не съм старши треньор, не е проблем.

 Снимка 313340

Що се отнася до гения на играчите, сигурно европейските могат да се съпоставят с американските. Европейците знаят по какъв начин да играят, знаят отборните правила, по тази причина в Съединени американски щати се учат доста от нас. Процесът е двустранен - ние учим от тях, само че и те от нас.

Невъзможно е да остана треньор за международните квалификации. Новият календар на ФИБА визира и играчите, и треньорите. За страдание нещата са такива. За мен това даже не бе работа, бе наслаждение, чест. Но е невероятно да остана за квалификациите през ноември. Дано Евролигата и ФИБА се спогодят и най-малко играчите оттова да бъдат пуснати да играят. Това е по-голям проблем за Словения от това кой ще е треньор. Аз персонално не считам, че и Горан Драгич ще се промени решението си и ще играе още веднъж. Отношенията посред ни са повече от чисто професионални, ние сме другари, фамилиите ни са. Но повода той да играе не е Игор, и повода аз да съм тук, не е Горан.

Лука Дончич е в действителност специфичен. Талантът и капацитетът му са невероятни. Върху него пада и голямо напрежение, само че той го понася чудесно, любува се. Трябва да работи върху много елементи, има накъде още да пораства. Но е повече от зрял за възрастта си. Не съм му дал нищо, което не си е заслужил. Той самичък си завоюва уважението на всички, съотборниците му го обичат доста ".

 Снимка 312373
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР