Сърби срещу хървати във Вуковар. Не става дума за една

...
Сърби срещу хървати във Вуковар. Не става дума за една
Коментари Харесай

Сръбски срещу хърватски фенове в жесток сблъсък във Вуковар

Сърби против хървати във Вуковар. Не става дума за една от най-кървавите борби във войната сред двете някогашни югославски републики през 1991 година, а за свеж случай на сборичкване сред две футболни агитки.

Крайните ултраси от агитката на сръбския " Партизан " и тези от фракцията на " Динамо " Загреб - " Бед Блу Бойс ", си спретнаха меле сред жилищните блокове в града.

Според читателка на хърватския уебсайт " 24 sata ", който пръв заяви за багра, всичко почнало към 19:00 ч. хърватско време, когато почитатели на " Партизан " почнали да наскърбяват локален гражданин, който бил на разходка с детето си.



Срещу агитката на сърбите се изправили локални ултраси, а в багра се присъединили към 20 последователи. От видеата се вижда, че те се замерят с факли и димки.

Местната полиция е реагирала незабавно. На мястото на багра са се отзовали 6 полицейски коли. Арестувани са сред 20 и 25 от участниците в багра. Те са на възраст от 24 до 29 години. Един от сръбските почитатели е потърпевш, само че не тежко. По-късно е бил издирен и автомобил с хърватска регистрация.



От полицията потвърдиха за случая, като прецизираха, че са били готови за сходен сюжети, защото преди месец в центъра на Вуковар бяха нападнати сръбски жители, а обвинени са членове на " Бед Бойс Блу ". Не е изключено това да е тип възмездие.

Вуковар е едно от местата на най-кървави сражения сред сърби и хървати по време на войната след разпадането на Югославия при започване на 90-те години на ХХ век. Преди въоръжения спор, в града живеят хора със сръбски и хърватски генезис. По време на борбата сред паравоенните групи, подкрепени от двете държавни управления, над града се изстрелват 12 000 ракети и снаряди дневно. Загиналите са над 2000 индивида. Депортирани са над 31 000 индивида. И до през днешния ден популацията в града е разединено по етнически принцип.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР