Сър Пол Маккартни заяви, че е използвал изкуствен интелект, за

...
Сър Пол Маккартни заяви, че е използвал изкуствен интелект, за
Коментари Харесай

Изкуствен интелект е помогнал за създаването на последната песен на Бийтълс

Сър Пол Маккартни съобщи, че е употребявал изкуствен интелект, с цел да помогне за основаването на " последния запис на Бийтълс ", съобщи Би Би Си.

Тойказа пред програмата Today на Би Би Си,че технологията е била употребена за „ добиване “ на гласа на Джон Ленън от остаряло демо, с цел да може той да приключи песента.

„ Току-що язавършихми ще бъде пуснататази година “, изясни той.

Сър Пол не уточни името на песента, само че евентуално е комбинация на Ленън от 1978 година, наречена Now And Then.

Пол получи демото година по-рано от вдовицата на Ленън, Йоко Оно.Това беше една от няколкото песни на касета с надпис " For Paul ", която Ленън направил малко преди гибелта си през 1980 година

" Ropey cassette "

Изглежда, че технологиите към този момент са дали на музиканта късмет да реализира тази цел.

Повратната точка пристигна с документалния филм на Питър Джаксън Get Back, където редакторът на разговори Емил де ла Рей образова компютрите да разпознават гласовете на Бийтълс и да ги отделят от фоновия звук и даже личните си принадлежности, с цел да основат „ чист “ тон.

Същият развой разреши на сър Пол да направи дует с Ленън на скорошното му турне, както и нови миксове за съраунд тон от албума Revolver на Бийтълс, основан предходната година.

„ Джаксънуспя да измъкне гласа на Джон от дребна касета “, сподели Пол пред Марта Кърни от Radio 4.

„ Имахме гласа на Джон и пиано и той можеше да ги раздели с AI. Просто казана машината: Това е гласът. Това е китара. Изтрий китарата “.

Музикантът обаче призна, че други приложения на AI са му дали мотив за безпокойствие.

„ Не употребявам интернет доста, нохората ще ми кажат: „ О, да, има ария, в която Джон пее една от моите песни “ и това е просто AI, разбирате ли? Донякъде е ужасно, само че вълнуващо, тъй като това е бъдещето. Просто ще би трябвало да забележим накъде ще ни води това. “

Звездата беседва с Radio 4 преди представянето на нова книга и съпътстващата я фотографска галерия в Националната портретна изложба.

Озаглавен Eyes Of The Storm, планът включва портрети, снимани от сър Пол насобствената му камера сред декември 1963 година и февруари 1964 година, когато Бийтълс се изстрелват към международната популярност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР