Сър Дейвид Атънбъро е обявен за Шампион на Земята от

...
Сър Дейвид Атънбъро е обявен за Шампион на Земята от
Коментари Харесай

ООН обяви сър Дейвид Атънбъро за Шампион на Земята

Сър Дейвид Атънбъро е разгласен за " Шампион на Земята " от Програмата на Организация на обединените нации за околната среда. Престижното звание е самопризнание за уговорката на 95-годишния биолог да споделя истории за света на природата и изменението на климата.

Приемайки премията, сър Атънбъро съобщи, че светът би трябвало да предприеме дейности в този момент, с цел да отбрани природата и планетата. Сред неговите известни документални филми са " Зелената планета " и " Пластмасов океан ".

Световноизвесният естественик и пионер в научнопопулярните телевизионни стратегии акцентира, че историите за триумф в околната среда би трябвало да ни дадат вяра, че смяната е допустима. " Преди петдесет години китовете бяха на ръба на изгубването по целия свят. Тогава хората се събраха и в този момент в морето има повече китове, в сравнение с всяко живо човешко създание в миналото е виждало ", показва той.



" Ние знаем какви са проблемите и знаем по какъв начин да ги разгадаем. Всичко, което ни липсва, са единни дейности. "

Изпълнителният шеф на Програма на Организация на обединените нации за околната среда Ингер Андерсън сподели, че Организация на обединените нации е избрала да признае сър Дейвид поради неговата отдаденост към естествения свят. „ Ако имаме късмет да предотвратим разрушаването на климата и биоразнообразието и да почистим нечистите екосистеми, това е единствено тъй като милиони от нас се влюбихме в планетата, която той снима на филм и показа с гласа си “, сподели Андерсен.

Сър Дейвид Атънбъро стартира да работи по излъчвания за естествена история през 50-те години на предишния век и неговите стратегии, снимани в отдалечени елементи на света, стават извънредно известни. През последните четири години предизвестията му за вредите, които изменението на климата нанася на планетата и хората, станаха доста по-строги.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР