Сър Дейвид Атънбъро – световно признат естественик и пионер в

...
Сър Дейвид Атънбъро – световно признат естественик и пионер в
Коментари Харесай

Живот на нашата планета - визията на Сър Дейвид Атънбъро за бъдещето

Сър Дейвид Атънбъро – международно приет естественик и пионер в научнопопулярните телевизионни стратегии, прави равносметка на измененията в околната среда през последния век и споделя вярата и визията си за по-устойчиво бъдеще.

" Пиша тази книга на 94 години. Имах невероятен живот. Едва в този момент правя оценка какъв брой невероятен е бил.
" У дома за Коледа " - нова книга от Джени Хейл
През 2019 година е екранизирана и книгата „ Коледни пожелания и бисквитени целувки “, пожънала голям триумф измежду българските поч...

Когато заснемах първите си филми, мислех, че се намирам измежду дивата природа и скитам из девствени земи, само че това е било заблуда. Трагедията на нашето време се е случвала към нас съвсем незабележимо с всеки минал ден – прогресивният крах на биологичното многообразие на нашата планета и загубата на дива природа.

Свидетел съм на този крах и в тази книга споделям описа си от първо лице за това какво се случи и моята визия за бъдещето. Това е историята на най-голямата ни неточност и по какъв начин стигнахме дотук – и по какъв начин, в случай че вземем ограничения в този момент, към момента можем да я изправим.

Имаме последна опция да построим постоянен дом за себе си и да възстановим богатия и прелестен свят, който сме наследили от предците си.

Всичко, от което се нуждаем, е воля. "
" Как ще оцените живота си? " от Клейтън Кристенсен и в превод на Даниел Пенев - към този момент в книжарниците
През 2010 година професор Кристенсен изнася въздействаща тирада пред дипломиращите се ученици на Харвардското бизнес учебно заведение. В нея той сп...

Сър Дейвид Атънбъро е знаменит естествоизпитател, основател и водещ на редица документални поредици за дивата природа. Заема поста програмен шеф на BBC през 60-те и 70-те години. Вече на 94 години, високоуважаваният водещ и естественик оставя своето вдъхновяващо обръщение към идващите генерации с книгата и телевизионната поредност „ Животът на нашата планета “. Поредицата се подрежда измежду най-популярните продукции в Netflix, а книгата печели Читателските награди на Goodreads за 2020 година в категория „ Наука и технологии “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР