Сър Алекс Фъргюсън отново влезе в историята на спорта, но

...
Сър Алекс Фъргюсън отново влезе в историята на спорта, но
Коментари Харесай

Най-скъпият кон в света: Сър Алекс пръсна 740 000 евро за жребец, синът му го обяви за побъркан

Сър Алекс Фъргюсън още веднъж влезе в историята на спорта, само че този път не става дума за футбол. 82-годишният именит управител на Манчестър Юнайтед направи най-скъпата покупка на кон, осъществявана в миналото на търг.

Сър Алекс, който има лична конюшня в Хемъл Хемпстед и над 30 спортни коня, заплати 740 000 евро (633 000 паунда) за жребеца Колдуел Потър. Това е един от най-хубавите млади състезатели в прескачането на трудности, направил усещане със извоювана елитна конкуренция през декември.

Посредникът Антън Бромли, профилиран в продажбата на спортни коне, разгласи, че това е най-голямата сума, плащана на аукцион за кон от конкуренциите за прескачане на трудности.

След като брачната половинка му Кати умря през октомври 2023 година, Алекс Фъргюсън се впусна в съществени разноски за покупка на коне. През ноември той купи спортен кон в Ирландия за 450 000 паунда и различен за 200 000 паунда във Франция.

" Написах много сериозен чек. Един от синовете ми ме разгласи за подлудял. Ако починалата ми брачна половинка беше жива, щеше да побеснее, в случай че знае какви пари съм дал за коне ", призна Сър Алекс, представен от " Блиц ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР