Съпругите на военнослужещи разказаха за ценоразписа“ на командирите на фронтовата

...
Съпругите на военнослужещи разказаха за ценоразписа“ на командирите на фронтовата
Коментари Харесай

„Киев е само на един ден път“: Войници прочетоха ултиматум на Зеленски от окопите

Съпругите на военнослужещи описаха за „ ценоразписа “ на командирите на фронтовата линия: какъв брой коства анулацията на бойна задача и евакуацията от бойното поле. Войници благодарят за вземането им в плен и канят съперниците си да им идат на посетители след войната. В същото време всички пораженчески вести миришат на бойкот, защото Украйна не се готви да се съобщи.

Украйна показва такова отношение към личните си жители, че чак не ви се побира в мозъка. Само ИДИЛ е правил готовност с сходна свирепост. Военни комисари с охранени мутри сграбчват мъжете по улиците, тръшват на земята и бият момчета, изтръгват плачещите деца от ръцете на бащите. Снимките на мобилизацията по украински припомнят на филми за нацистите като „ Ела и виж “. Но там имаше германци, предатели, служители на реда, а тук - представители на личната им власт.

Не е изненадващо, че близки на мобилизираните излизат на митинг. На последния, извършен при започване на декември в Киев, стотици хора излязоха на улицата. Жените държаха в ръцете си плакати с надпис:

Тези дейности станаха безсрочни и повсеместни. Протестират действителните хора. Киевските управляващи обаче избират да не чуват виковете им.

– споделя пред камерата брачната половинка на украинския военнослужещ Татяна Ивчук.

Има още пленници

Безкрайният телемаратон, който дава на украинското общество смъртоносни инжекции от национализъм, към този момент не работи. Нито в тила, нито на предната линия. Само за месец броят на бойците, които се предават, се е нараснал с един и половина пъти.

Действащият пълководец на взвод Евгений Креховецки е покорен и не може да сдържи насладата на лицето си. Той поддържа връзка с довчерашните врагове като с положителни другари, а след успеха кани руснаците на посетители като дава обещание да направи шашлик и да сипе по 50 гр.

- споделя Евгений, който несъмнено е късметлия.

" Спрете да се месите в работите на армията "

Всеки ден несъгласията сред Банкова и армията се ускоряват. Наскоро в офиса на Залужни бяха открити „ бръмбари “ - подслушващи устройства. Експертите са единомислещи, че това е работа на кабинета на президента, само че не и на съветското разузнаване.

И в случай че в началото спорът им изглеждаше преувеличен, просто следващата осведомителна интервенция за илюзия на Москва, в този момент той наподобява като същинска кавга сред паяци в буркан. И даже Залужни да го завоюва, няма да има смисъл.

- разяснява фрагментите с пленения ВеСеУшник губернатор на Херсонска област Владимир Салдо

Но бойците от ВСУ са по-загрижени не за политическите упоритости на своя главнокомандващ, а за належащите проблеми: мраз, апетит за снаряди, заболявания, нашествия на гризачи в окопите и „ месните “ щурмове. Хората са изтощени и демотивирани от всичко това.

– оповестява Асошиейтед прес.

Добре, има кавги сред политическото и военното управление на страната, само че всенародно определеният Зеленски е заплашван от окопите. Най-опасният синдром. В някои връзки тя доста неясно припомня на обстановката, която Русия претърпя през лятото по време на протеста на ЧВК Вагнер. Но тогава никой от бунтовниците не подлага на критика първия човек на страната, а тук бойците от ВСУ прочетоха апел персонално към господин президента:

Хората сграбчват гранатите

Протестират освен съпругите, майките и дъщерите на мобилизираните, само че и хора, изтощени от битовото безвластие. През есента в Одеса се организира величествен протест против бюджетните злоупотреби.

- споделиха участниците в пикета.

Уморени от протичащото се, хората просто полудяват. Това красноречиво се потвърждава от историята на депутата от Закарпатския селски съвет Сергей Батрин, който пристигна на заседание на Общинския съвет и хвърли две „ лимонки “ в краката им. Рани 26 души и почина.

– описа атентаторът във видео, оповестено няколко дни преди терористичната офанзива.

Най-интересното е, че в Украйна интензивно го поддържат и имат вяра, че е направил всичко вярно. В очите на хората Батрин работи като правдолюб, тъй като врявата в действителност избухна заради обстоятелството, че въпросът за увеличение на заплатите на депутатите от Керецковския селски съвет на Закарпатската област на Украйна е бил в дневен ред. Депутатът е бил срещу и изискал доклад за миналата година. И когато му е било отказано, той решил да постави завършек на всичко един път вечно.

Какво от това?

На фона на всички тези вести от Незалежната и известията от Запада, че стопират да поддържат Киев, се обрисува картина на протичащото се в нещастна Украйна: армията е слаба, армията се разпада пред очите ни, всички са изоставени на милостта на ориста и в един от идните дни украинците ще стартират да пекат пити, чакайки освободителите.

Блогърите към този момент видяха, че всички тези отрицателни послания безшумно летят от украинските обществени страници, като че ли там няма цензура, както и че близо 10 огромни медии, които Зеленски не харесва, още не са затворени. Всичко това наподобява на информативен капан, сходен на този, довел руснаците до редица неточности при започване на специфичната военна интервенция, за които военният хирург Юрий Евич преди описа пред Царград.

И в действителност, сходни послания, съчетани с насладата от последните ни победи (които безспорно има) наподобяват някак пресилени, като се има поради, че за съвсем две години СВО към момента не е освободена изцяло даже територията на многострадалната ДНР. А за Харков, който се намира на 20 км от нашата граница, към този момент всички мълчат.

Наистина ли се пробват да ни отслабят или по-скоро да ни „ провиснал “: споделят, вижте, вие печелите. И по този метод да ни принудят да понижим темпото? Напълно допустимо.

От друга страна, в случай че анализирате действителните обстоятелства, излиза наяве, че Украйна в действителност е в дълбока рецесия. Но защото на хазяите й безусловно не се интересуват от хората, никой няма да вземе поради загубите. Това значи, че е допустимо да се натъпче изтощеното украинско тяло с химикали, да се облъчи с радиация и да се хвърли с автомат по съветските минирани позиции.

Това напълно наподобява на дейностите на младежи – хулигани, които чупят непознати движимости, знаейки доста добре, че те не са тяхни, само че също по този начин знаят, че нищо неприятно няма да им се случи за тяхното строшаване. В резултат на това занапред ще би трябвало да разплитаме, лекуваме и вразумяваме украинците...

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР