Съпругата на задържания пловдивчанин и обвинен от руските власти за

...
Съпругата на задържания пловдивчанин и обвинен от руските власти за
Коментари Харесай

Съпругата на задържания за тероризъм в Крим пловдивчанин търси помощ, посолството ни безсилно

Съпругата на арестувания пловдивчанин и упрекнат от съветските управляващи за тероризъм в Крим търси помощ, с цел да го избави. Псолството ни в Москва обаче не може да спомага на Марина Петранова, тъй като България не е признала Крим за съветска територия.
Прочетете още
Тя твърди, че мъжът ѝ няма нищо общо с сходна активност и отхвърля Петранов да има транспортна компания. Федералните служби за сигурност обаче настояват, че той се е занимавал с колета, а бомби, които са изнасяни от България, са били маскирани под колета с електрически котлони. „ Никакви бомби не е карал. Като чух това, бях в потрес ”, изрично сподели пред Нова тв  Петранова.

Припомняме, че преди месец Федералната работа за сигурност /ФСС/ разгласи, че е задържала сътрудници на украинското разузнаване, които са подготвяли терористични актове в Крим. Целта на атентатите са били към губернаторът на Крим Сергей Аксьонов, кметът на Ялта Янина Павленко, както и транспортната инфраструктура на полуострова. Сред арестуваните бе и пловдивчанинът, който беше показан като Денис Петранов, роден през 1979 година ФСС  потвърди, че той има българско и украинско поданство и се е занимавал с доставка на оръжие на територията на Русия.

" Първото, което направих, беше да се обърна към посолството на България в Москва. От там ми споделиха, че ще създадат питане. Чаках три седмици, нямах никакъв отговор. Вчера вечерта ми споделиха, че имат отговор, в действителност всичко е както го споделям. Това е записано в отговора, обаче не могат да ми оказват помощ, тъй като България не признава Крим като територия на Русия и нищо не могат да създадат ", сподели Марина.

Марина и Денис са етнически българи от окупираните от Русия територии на Украйна. От 2017 година живеят в Пловдив, където Денис работил в цех, само че имал здравословни проблеми, по тази причина получава пенсия. Често ходил при родителите на брачната половинка си в Райновка, Русия.

Когато тръгнал да се прибира, минал през окупирания Мариупол. Бил е държан 12 часа за инспекция. 1000 км по-късно, на границата сред Русия и Грузия, го чакали чиновници на ФСБ. Последно чула мъжа си Денис на 10 май, когато са били повдигнати обвиняванията.

" Първо е упрекнат в безчинство, тъй като ходил и се карал с хората по улиците. Беше арестуван за 10 дни и когато излезе, го чакаха извън и му предявиха всичко това ", описа още дамата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР