Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски – Олена, отклони покана

...
Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски – Олена, отклони покана
Коментари Харесай

The Washington Post: Жената на Зеленски отряза покана на Белия дом, защото я накарали да седне до жената на Навални

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски – Олена, отклони покана от Белия дом за 7 март, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще произнесе годишната си тирада.

Това оповестява The Washington Post, базирайки се на източници, цитира Факти.

Юлия Навалная също е отклонила поканата. Според един американски чиновник първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън се е надявала да седне до двете дами, символизиращи съпротивата против съветския президент Владимир Путин. Тяхното наличие можеше да обезпечи мощен декор на речта на Байдън.

Потенциалното наличие на Юлия Навалная, споделиха източниците, „ провокира дискомфорт измежду украинците “ заради минали изказвания на нейния брачен партньор.

След анексирането на Крим през 2014 година Навални сподели, че украинският полуостров ще остане част от Русия.

Възгледите на Навални по-късно се трансформираха и той се разгласи в поддръжка на интернационално приетите граници на Украйна през 1991 година

Юлия Навалная е отказала да участва на речта на Джо Байдън заради отмалялост, сподели прессекретарят на Алексей Навални Кира Ярмиш.

Само преди дни Навални, който умря в съветски затвор, беше заровен в Москва.

Има и друга причина за отхвърли на брачната половинка на Зеленски, разкриха източници на американския вестник. Киев не желае да скапва връзките си с републиканците в този значим миг, когато се чака Конгресът да гласоподава за военна помощ за Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР