Съпругата на Стойко Шутов, подсъдим за жестоката катастрофа край Черноземен,

...
Съпругата на Стойко Шутов, подсъдим за жестоката катастрофа край Черноземен,
Коментари Харесай

Съпруга застана срещу мъжа си заради ПТП-то с две жертви край Черноземен

Съпругата на Стойко Шутов, обвиняем за жестоката злополука край Черноземен, се конституира като частен обвинител и цивилен просител по делото против мъжа си. Това стана ясно по време на разпоредителното съвещание в Пловдивския областен съд. Причината е, че една от жертвите при мелето е бил татко ѝ.
Прочетете още
Тежката злополука стана на  20 юли 2022 година, в Черноземен, на кръстовище, по пътя Карлово – Пловдив. 50-годишния Стойко Шутов управлявал лек автомобил “Мерцедес ”, като е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 41-годишния Георги Дойков и  69-годишния Иван Димитров (негов тъст). При злополуката междинна телесна щета получил и ощо един мъж на 39-години, като съгласно прокуратурата казусът е изключително тежък.

По делото е изяснено, че  по пътя от  Карлово към Пловдив, Шутов управлявал лекия си автомобил и при прекосяване през село Черноземен, подхванал изпреварване на няколко автомобила. В същото време на кръстовище товарен автомобил, ръководен от умряли Геоеги Дойков, подхванал завой наляво, като дал ляв мигач и понижил скоростта. Нарушителят обаче се движел с доста по-висока от позволената за обитаемо място скорост.

В последния миг Шутов подхванал маневра наляво, с цел да избегне удара, само че се блъснал в товарния автомобил, а по-късно в друга паркирана кола и спрял. От удара товарният автомобил се преобърнал на лявата си страна. При пътнотранспортното произшествие е умрял лидерът на товарния автомобил и пътуващият до водача мъж. Пострадалият 39-годишен също е бил пасажер в мерцедеса.

Според обвинителния акт, в направената експертиза, съществена причина за произшествието е, че обвиненият е управлявал лекия автомобил със скорост от 135 км/ч., която доста надвишава оптимално допустимата за обитаемо място от 50 км/ч за пътни транспортни средства, както и, че подхванал неразрешена маневра изпреварване.

Макар Шутов и бранителят му юрист Ангел Боев да показаха подготвеност за кратко производства с признание на виновност, съдът счета, че в обвинителния акт има отстраними основни нарушаване на процесуалните правила, който биха могли да доведат до ограничение правата на подсъдимия. Поради тази причина магистратите прекратиха делото и го върнаха за корекция на прокуратурата.

Решението предстои на обжалване и митинг в 7-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив, а след приключването на този интервал ще бъде назначена и нова дата за делото.

 



Към днешна дата Стойко Шутов се придвижва с помощна на патерици

 

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР