Съпругата на големия актьор Иван Иванов, когото загубихме преди месец,

...
Съпругата на големия актьор Иван Иванов, когото загубихме преди месец,
Коментари Харесай

Съпругата на Иван Иванов взе тежко решение след смъртта му

Съпругата на огромния артист Иван Иванов, който загубихме преди месец, е решила да се отдръпна от сцената за неустановен интервал от време.

В началото на март известната актриса Петя Силянова трябваше да има премиера на постановката " Скрити лимонки “ в столичния спектакъл " Сълза и смях “, която репетираше от месеци. След неочакваната кончина на брачна половинка си тя поискала да напусне постановката и отстъпила мястото си на друга своя колежка. Името й към този момент е отстранено от афиша. Към момента е прекратила и всички други работни задължения.

Близки до актьорското семейство споделят, че Силянова била изцяло срината след загубата на Иван Иванов. Тя бе компактно до него в последните му мигове от живота му.

През 2022 година Иван Иванов и Петя Силянова честваха рубинена женитба. За 40 години сватбен стаж двамата не се бяха разделяли нито един път. В фамилния им живот липсваха кавги, свади и изневери. Двамата се срещат като младежи, до момента в който следват дружно във ВИТИЗ при проф. Димитрина Гюрова.

Първо били близки другари, които учели дружно етюди и функции, а след това пламнала и любовта им. Двамата репетирали дружно изпитния театър " На дъното “ на Максим Горки, когато избрали Иван за ролята в паметния филм " Всичко е обич “, който го трансформира в мегазвезда и секссимвол. От ВИТИЗ не го пускали, такива били преди време разпоредбите. Тогава той желал да напусне института, тъй като ролята в киното доста го привличала.

Петя обаче съумява да убеди и управлението, и него да не прекъсва образованието си, само че и да взе участие във кино лентата. По-късно не съжалявала, че го е, подкрепила макар небивалия интерес на дамите към него, който лумнал след премиерата на лентата. Иван обаче не се поддал на изкушения, на инат на напористите почитателки, които го обсаждали.

Двамата артисти се оженили през 1982 година в Созопол. Петя го подарява със наследник Стефан. След появяването на втория си правоприемник кинолегендата купува остаряла къща в село Оборище до Панагюрище От близо 20 години той се опети там и се отдаде на усамотение и писане. Иванов страдаше от онкологично заболяване, което на два пъти пребори, само че загуби гласа си.

Отдавна бе скъсал връзките си с актьорската колегия, а малко на брой бяха приятелите, останали в живота му от предишното, поддържаше връзка единствено с Ваня Цветкова, Янина Кашева, Любен Чаталов. През 2022 година с Петя станаха дядо и баба на внук Иван, плод на любовта на сина им Стефан и приятелката му Поли, написа " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР