Съпругата на бившия външен министър Соломон Паси - Гергана, успя

...
Съпругата на бившия външен министър Соломон Паси - Гергана, успя
Коментари Харесай

Жената на Паси осъди предаване с водеща Николета Лозанова

Съпругата на някогашния външен министър Соломон Паси - Гергана, съумя да осъди на първа инстанция фотографи на телевизионното предаване " Папараци " на bTV по времето, когато водеща на предаването беше Николета Лозанова - 2015 година. Новината заяви самата Паси в персоналния си профил във Фейсбук.

Паси съумя да убеди съда, че от " Папараци " са я следили, както и фамилията ѝ, седмици наред, което е провокирало стрес за нея и децата ѝ.
" В продължение на повече от месец нито на мен, нито на Соломон ни хрумна даже и за секунда, че това са " публицисти ". Но пък всяка друга болна мисъл мина през главите ни - от " Наглите " и " Недосегаемите " през трафиканти на дрога до елементарни крадци на жилища. Започнахме да отменяме задължения, с цел да сме при децата, наложи се да аташираме човек към дребните денем, да се чуваме доста по-често с учителите в детската градина, с бабите и дядовците и прочие Описвам тези детайлности, с цел да стане ясно, че това не беше каприз или " мрънкане на обществени хора ", а стон на естествен човек, когато персоналната му независимост е завладяна с комерсиални цели, без да е налице сериозен публичен интерес ", написа Паси във Фейсбук.
" В частност свободата на словото и печата и другите средства за всеобща информация следва да бъде обсъждана като самобитен балансьор сред правата на личността и интереса на обществото да бъде осведомено, като при реализиране на изискуемия легален баланс следва да са еднообразно добре предпазени и правата на личността, и правата на обществото ", се споделя в решението на съда. Съдиите смятат, че в дадения случай публичният интерес за познание за персоналния живот на съответната обществена персона не е по-значим от интереса на самата обществена персона и показват, че издание на информация би трябвало да бъде съобразено с правото на персонален живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР