Съпредседателят на Продължаваме Промяната (ПП) Кирил Петков обяви от парламентарната

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната (ПП) Кирил Петков обяви от парламентарната
Коментари Харесай

Петков обяви, че ще подаде иск срещу Свиленски заради негови твърдения

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) Кирил Петков разгласи от парламентарната естрада, че идната седмица ще подаде иск против Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България ", поради негово изявление по време на дебата по второто четене на измененията в Изборния кодекс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди това той уточни, че кодът за машините за гласоподаване е в ЦИК .

Моля да си оттеглите Вашите твърдения за нещата, които съм Ви споделил, обърна се Петков към Свиленски. Единственото, което Ви споделих, е, че ние сме подготвени, и в този момент отново го декларирам, да подкрепим всевъзможни оферти за одитиране на кода на машините, уточни Петков. Той отбеляза, че с цел да не създадат машините просто принтери, от Политическа партия биха подкрепили всевъзможни оферти по отношение на бистрота и сигурност на машинното гласоподаване.

Георги Свиленски разгласи, че няма да се отхвърли от това, което е споделил .

Казахте - оттеглете закона и ще имате отворените кодове – това съм чул, това сте споделили, какво сте желали да кажете, е напълно различен въпрос, обърна се той към Петков.

Дадох Ви опция да поправите една неточност, която мисля, че ненапълно неумишлено сте създали, само че с изявлението Ви в този момент разбирам ,

че сте подготвен да излъжете непосредствено хората в тази зала, отговори му Петков. Следващата седмица ще подам иск против Вас, както го направих против господин Борисов. Който лъже за толкоз значими неща, би трябвало да понесе отговорност и българският съд ще бъде съдия за продължение на тази тематика, съобщи той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР