Съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков отговори на

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков отговори на
Коментари Харесай

Петков напомни на Борисов, че голяма част от реформите са заложени от миналия редовен кабинет

Съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Кирил Петков отговори на рецензиите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, като му подсети, че огромна част от осъществените промени са заложени още от предишния постоянен кабинет, на който той беше министър-председател.

" Радвам се, че и от ГЕРБ са ревностни за постигнатите триумфи. Реформите, за които се надявахме през последните 10 години се случиха. Да, и с техните гласове....Голяма част от законопроектите, които са осъществени, са били заложени в Плана за възобновяване и резистентност от предишния постоянен кабинет. Сега дружно ги гласувахме и обсъждахме. Това, че от ГЕРБ са ги подкрепили и дружно изчистихме текстовете е безспорен факт ", сподели той.

Думите му са във връзка от по-рано в събота, които той насочи към сътрудниците си в ръководството. Председателят на ГЕРБ ги заплаши да внимават в изявленията си и в случай че не се поправят - " ще ви строим пред нашата стая - в случай че желаете. Ако не желаете - ще отидем на избори ".

По този мотив Петков отговори:

" Батальонът се строява е към този момент остарял шлагер, не е толкоз настоящ. Ако продължаваме да ковем промени, по метода, по който го направихме през последните 60 дни, ще бъда благополучен, в случай че ГЕРБ ги припознаят ".

През последните седмици сред сътрудниците в общото управническо съглашение има напрежение на фона на течащата предизборна акция за локалните избори. Миналата седмица Петков и Борисов също си разменяха хапливи реплики през медиите. Тогава съпредседателят на ПП-ДБ разгласи, че ГЕРБ си приписва заслуги на неговите депутати, а ден по-късно Борисов размаха пръст и предизвести групировката, че " в случай че се мислят за най-велики, може да не им излезе уравнението " при гласуването на вота на съмнение. Въпреки заканите депутатите на ГЕРБ въпреки всичко поддържаха държавното управление в петък.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР