Съпредседателят на ППКирил Петков е скептичен към идеята колегите им

...
Съпредседателят на ППКирил Петков е скептичен към идеята колегите им
Коментари Харесай

Според Кирил Петков ГЕРБ правят “моноспектакли, които да стигнат до потенциални избори”

Съпредседателят на ППКирил Петков е песимистичен към концепцията сътрудниците им да се договорят с тях. В коридорите на Народното събрание той съобщи, че има възприятието, че се вършат „ моноспектакли, които да стигнат до евентуални избори ”.Според него има очевидна тактика нещата да се бавят до последния миг: " За графика, в действителност, това, което малко ме озадачава, е че оценките на акад.Денков за министрите са подготвени към този момент от четири седмици и чакаме оценките на Мария Габриел. Нашето предложение беше обещано на ГЕРБ на 20-и февруари -преди към този момент 9 дни, нямаме никакъв противоположен формален отговор ", сподели той.

" В понеделник господин Борисов получи персонална покана от мен да седнем и да приказваме по всички въпроси. Вместо това единственото, което аз през днешния ден разбрах от брифинга, е че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката. А дотогава разбирам, че единственото, което ще се случва, е ще продължат тези моноспектакли. Няма никакъв смисъл от това. Отговорната позиция е да седнем и да приказваме. Нека ни предложат техния документ, само че няма смисъл да го дават в деня на оставката ", добави съпредседателят на Политическа партия.

" За мен има очевидна тактика да бавят нещата и да се забавят до последния миг. Защо не знам, само че в случай че стане неточност, тъй като най-после няма задоволително време, или се пробват през пресиране на времето да реализират някакви резултати, отговорността ще е напълно тяхна. Не виждам никаква причина от през днешния ден до 6-и март да чакаме някой да написа документ, и както в последните четири седмици, чакаме госпожа Мария Габриел да си даде нейните оценки за министрите. Все едно, че тази дата е изненадваща (6-и март), ние я знаехме от преди 9 месеца. Сега имаме нова дата - 8-ми март след оставката ", казаПетков. И запита: " Не ви ли се коства необичайно да поискате за два дни от оставката до 8-и март да се договаряния всичко, в последните 9 дни да няма нито един фиктивен диалог, и от понеделник да не ни се отговори дори на поканата? "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР