Съпредседателят на ПП Кирил Петков представи кабинета Денков от парламентарната

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков представи кабинета Денков от парламентарната
Коментари Харесай

Кирил Петков представи проекто-кабинета, в залата му се подиграваха заради лапсуси

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков показа кабинета " Денков " от парламентарната естрада, само че през множеството време до момента в който говореше, залата му се подиграваше поради направени лапсус и езикови неточности.

 

Смях в пленарната зала провокира неточност на езика, направена от Кирил Петков. Вместо " Силициевата котловина ", той сподели " Сицилиевата котловина ". Думите му бяха, че " огромна част от бизнесмените от Сицилиевата котловина идва от Европа ". Последва смях от всички банки и се наложи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да помоли няколко пъти за тишина.

 

Най-талантливите работят, с цел да изведат страната напред, съобщи в речта си Кирил Петков.

Ако кабинетът получи задоволително време и поддръжка, може да трансформира България, акцентира той.

 

Бившият министър председател показа от името на мандатоносителя Политическа партия - Демократична България проектокабинета, отпред с акад. Николай Денков, като посочи научните достижения на претендента за министър-председател. Петков назова Денков " един от топ учените в света ".

 

В словото си от парламентарната естрада Кирил Петков  посочи, че България има доста проблеми за решение, само че пък има и доста преимущества и благоприятни условия.

 

" Във всяка страна има хора, които са извънредно надарени и можещи. Това, с което се занимават, дефинира бъдещето на тази страна ", сподели той.

" Къде се насочва геният на всяка страна дефинира посоката на нейното развиване. Ролята на политиците и държавниците е тези надарени хора да работят за напредъка на своето общество. Днес съм оптимист. Това че Денков ще води държавното управление на България в първите 9 месеца, а Мария Габриел през вторите, ми дава вяра ", продължи Петков. Според него акад. Денков е " освен прелестен академик, само че е част от международния принос на развиването на човечеството. "

Бившият министър председател уточни и опита му като зам.-министър и министър в няколко държавни управления. " Той е непретенциозен човек и няма да го чуете да се самоизтъква. Не работи единствено в България, това е опция за нашата страна ", сподели Петков.

Не не помни и качествата на Мария Габриел. " Как се основава среда за нововъведения е познание, което може да способства освен за икономическия напредък в Европа, само че и в България ", похвали я той. Според него Мария Габриел години наред е допринасяла за развиването на Европа, в този момент може да го прави и за България.

" Акад. Денков и Мария Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е допустимо, най-талантливите да работят дружно, с цел да изведат България напред ", разгласи Кирил Петков, припомняйки девиза " Съединението прави силата ".

Според него може да има бюджет от 3% без да се режат пенсии и да се подвигат налози. " Трябва да помогнем на това държавно управление да разгърне своя капацитет. Да спрем острото политиканстване ", настоя той. И си пожела " новините от Народното събрание да станат скучни " - без кавги и скъсани ризи, а да се отброяват признати закони и възстановяване на институционалната рамка.

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР