Съпредседателят на ПП Кирил Петков отправи призив към некоалиоционния си

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков отправи призив към некоалиоционния си
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да е министър, да дойде и да ми го каже в лицето

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков насочи апел към некоалиоционния си сътрудник и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, в случай че желае да договаря с тях, да пристигна на следващия ден (събота) на уречената среща в 18 часа. С тези думи Петков отклони въпроса за това дали е подготвен да се раздели с Асен Василев като министър на финансите.

„ Каня го да пристигна и да ми го каже в лицето. Ще объдим тематиката “.

Съпредседателят на Политическа партия съобщи, че откровено се надява Мария Габриел да има делегирани права за договаряния. 

„ Но тази концепция хем да делегира, хем да договаря през камерите е неуместна. Тук желая да му насочва едно предизвестие - да спре да дава прилагателни. Вчера някой бил послушко, през днешния ден някой бил подкупен, трети бил неприятен. Това не оказва помощ. Ние се държим с огромно към преговорния екип на ГЕРБ и ще продължим да го вършим. В този миг апелирам, да се удържи малко с тези прилагателни, тъй като възпалява и прави договарянията по-трудни. Ние влизаме с градивен звук и ще го запазим, само че и той би трябвало да има малко дисциплинираност “, посъветва той водачът на ГЕРБ.

Кирил Петков повтори, че кабинетът имал смисъл, в случай че промените продължат – в правосъдната сиситема, регулаторите, службите.

„ Правителството служи, с цел да може регулаторите да работят за хората и съдът да се почисти от джуджета и нотариуси. Това ни интересува всъщност “, сподели от своя страна и Христо Иванов.

Настояваме да има ясна формула за носене на отговорност. Фокусът при регулаторите да бъде върху качествата на хората, а не върху това кой ги е излъчил, сподели още водачът на „ Да, България “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР