Съпредседателят на Изправи се БГ! Ние идваме! Николай Хаджигенов, изрази

...
Съпредседателят на Изправи се БГ! Ние идваме! Николай Хаджигенов, изрази
Коментари Харесай

Хаджигенов: Гешев няма да бъде изслушан, той ще се скрие

Съпредседателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Николай Хаджигенов, изрази подозрение, че основният прокурор ще пристигна на чуването по тематиката за полицейското принуждение. В утринния блок на Българска национална телевизия Хаджигенов сподели, че Гешев ще се " скрие " от депутатите, пред които беше поканен да даде доклад.

" Главният прокурор няма да бъде изслушан, той ще се скрие в Боровец в станцията на прокуратурата, в която живее, откакто разкрихме двореца в Бояна и няма да бъде изслушан. Иначе би трябвало да бъде изслушан и би трябвало да му бъде взето мястото, на което стои, и някой ден той ще бъде обвиняем за всички тези неща ", сподели Хаджигенов.

По думите му основният прокурор би трябвало да изясни какво е направила прокуратурата и за какво им повдигат обвинявания на всички тези деца, жертви на полицейското принуждение.

Той изясни и за какво от НСО, където съгласно него се пазят оригиналите на записите, не са му ги дали.

" Беше ми отказано, имам писъмце от две странички от тогавашния изпълняващ длъжността, който сподели, че задачите на правораздаването не са задоволителни. Нещо сходно твърди Гешев от самото начало. Дежурният в стаята на НСО, вижда се от фрагментите, е зуумвал изображението, т.е. някой ги е гледал онлайн и не е направил нищо. Аз след това ревизирах, въпреки и импровизирано, няма докладна по случая. Това, че под колоните на Министерски съвет се случва закононарушение, очевидно не касае НСО по никакъв мотив ", сподели депутатът от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Хаджигенов сподели, че е съумял тогава НСО да унищожат записите. НСО пазят записите месец - два и след това ги трият. В съответния случай може би щяха да ги изтрият по-бързо.

" Както белият рейс не беше инцидентен, по този начин и това не е инцидентно, това е преднамерено. Ден втори, най-вече младежи, митингът е безусловно кротичък. Нали това ен е втори семтември, когато имаше проведени групички на митинга ", сподели Хаджигенов.

Според него има голям законодателен проблем тук. Аз имам хора, които не е ясно по какъв начин са живи съгласно експертизите и всичко това е лека телесна щета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР