Съпредседателят на ДПС и председател на ПГ на партията Делян

...
Съпредседателят на ДПС и председател на ПГ на партията Делян
Коментари Харесай

Пеевски отговори на Петков за регулаторите и присъствието във властта

Съпредседателят на Движение за права и свободи и ръководител на ПГ на партията Делян Пеевски прикани спекулациите за хора на Движение за права и свободи в регулаторите да спрат. В прессъобщение до медиите Пеевски укори съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, че е направил подстрекателство, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и президентът владеят посредством свои фрагменти регулаторите и другите контролни органи, в това число и Висш съдебен съвет, което - декларира Пеевски - изрично не дава отговор на истината.

Съпредседателят на Движение за права и свободи акцентира, че партията има дребен брой лица, препоръчани от парламентарната ѝ група и подкрепени от Народно събрание и не може да бъде свързвана с други назначения. Пеевски разгласява и лист на излъчените от Движение за права и свободи представители в регулаторите.

По-рано Кирил Петков разяснява политическото систематизиране в регулаторите, както и службите за сигурност.

" Реалното систематизиране на властта в България, макар министерствата, е над 95% за ГЕРБ и Движение за права и свободи и за част от може би президентски фрагменти и ние сме несъмнено под пет % ", сподели Петков.

Спрете спекулациите за хора на Движение за права и свободи в регулаторите! Публикуваме цялостния лист на излъчените от Движение за права и свободи и подкрепени от Народно събрание. Очаквам опрощение от Кирил Петков, съобщи от своя страна Пеевски.

„ Не знам какъв брой е щатът на ДАНС, само че сигурно Движение за права и свободи има нула представители там “, сподели Пеевски.

Той упрекна съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, който през днешния ден направи внушения в общественото пространство, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и президентът владеят посредством свои фрагменти регулаторите и другите контролни органи, включително и Висш съдебен съвет, които изрично не дават отговор на истината.

„ Той приказва за някакви 95%, което като се изключи че е невероятно, защото става дума за самостоятелните регулатори, подвежда хората. Държа да подчертая, че Движение за права и свободи има дребен брой лица, препоръчани от ПГ на Движение за права и свободи и подкрепени от Народно събрание и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения “, съобщи Пеевски и добави:

И защото Движение за права и свободи постоянно са заявявали, че прозрачността е поръчител за честните и открити връзки с хората, за чието доверие работим, публикуваме цялостния лист на излъчените от придвижването почтени представители в регулаторите.

Регулатори:

Петър Чобанов - Българска народна банка - Подуправител на Българска народна банка

Юнал Тасим - Фискален съвет - Член

Пламен Киров - Комисия за защита на конкуренцията - Член

Ердинч Хайрула - Комисия за контролиране на известията - Член

Сабрие Сапунджиева - Комисия за отбрана от дискриминация - Член

Висш съдебен съвет:

Пламена Цветанова - Висш правосъден съвет - напуснала, мандатът е преустановен

Стефан Гроздев - Висш правосъден съвет - член на Висш съдебен съвет (съдийска колегия)

Любка Кабзималска - Инспекторат към Висш съдебен съвет - контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет

Пеевски се надява, че позволените грешки от страна на Петков се дължат или на неточно подадена към него информация или на неналичието на такава. „ Разчитам, че откакто се запознае с данните и фактическото състояние в регулаторите, сътрудника Петков ще постъпи мъжки и ще се извини “, съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи, представен от БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР