Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се срещна с Главния мюфтия

...
Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се срещна с Главния мюфтия
Коментари Харесай

Пеевски се срещна с Главния мюфтия

Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски се срещна с Главния мюфтия на България доктор Мустафа Хаджи и основния секретар на Мюсюлманското вероизповедание Джелал Фаик. На срещата те разискаха ролята на вероизповеданията в България, в частност мюсюлманското, съобщи Нова ТВ.

Всички участници бяха безапелационни, че е належащо обединяване на хората с мюсюлманско изповедание, които да утвърждават обичайните фамилни полезности и да възпитават децата в духа на тези полезности.

Пеевски изрази своето надълбоко почитание и висока оценка за работата на Главно мюфтийство за запазването на толерантността и мирното общуване сред хора, изповядващи разнообразни религии и равнопоставеността на всички български жители, както и значимата роля на българските мюсюлмани в запазването на толерантността и единството на българското общество.

Обсъден e и въпросът за хода на незабавния ремонт на новата постройката на Главноjf мюфтийство в София, като ремонтът е финансово подсилен от финансовите разноски на централния бюджет.

На срещата участваха Йордан Цонев, зам.-председател на Народно събрание и на Движение за права и свободи, зам.-председателите на ПГ на Движение за права и свободи и на Движение за права и свободи Байрам Байрам, Хамид Хамид, Искра Михайлова, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Ертен Анисова и секретаря на ПГ на Движение за права и свободи Елван Гюркаш.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР