Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов сравни скандала със строителната

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов сравни скандала със строителната
Коментари Харесай

Скандалът с "Артекс" е строителното КТБ, заяви Христо Иванов

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съпостави абсурда със строителната компания " Артекс " с банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ). В предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по TV+ и по TV1 той сподели още, че хаосът след изнесената информация за купените от компанията жилища от политици на цени под пазарните е съзнателно основан.

" Това е строителното КТБ. Сред всички подадени оставки обаче липсват такива от Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) и от районното министерство. В България няма институции, които да управляват ояждането и злоупотребата с власт, която се трансформира в пари и приходи, които пък би трябвало да се влагат в нещо. Нашите хора обичайно влагат в недвижима собственост. Ако имаше институции, щеше да последва последваща вълна инспекции и те щяха да са банковите сметки на политиците. Има по какъв начин да се ревизират за офшорни сметки ", сподели Иванов.

Той добави, че ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев би трябвало да си подаде оставката не поради абсурда с недекларираната тераса от близо 200 кв/м, а тъй като водената от него институция би трябвало да открива тези несъответствия вместо медиите.

Иванов сподели още, че фамилията на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е подложено на координирана, институционална, политическа и медийна офанзива от години, каквато имало и против президента Росен Плевнелиев (2012-2017) и неговата брачна половинка. " Така се нападна основният дразнител на статуквото ", посочи съпредседателят на " Демократична България ".

" В България има политическа класа, която е привикнала да живее в дебелашки лукс и изцяло обезпечена недостижимост. Ние знаем, че тези оядени и самодоволни мутри са във властта, с цел да я употребяват. Законодателният развой в страната пък е оставен на такива хора, че в случай че бяха лекари, нямаше да смеем да влезем в болница ", добави Христо Иванов.


Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (143)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР