Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обърна внимание на премиера

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обърна внимание на премиера
Коментари Харесай

Христо Иванов смята Белене и Турски поток за корупцинонни тлъстинки за използване

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов обърна внимание на премиера Бойко Борисов, че страната има и " корупционна мазнинка ", която може да свие поради рецесията с ковид. Думите му бяха във връзка изявлението на министър-председателя, че избира да пази дребното " мазнинка " в бюджета за гарантиране на пенсии и заплати на борещите се с епидемията медицински чиновници, вместо да харчи парите за подкрепяне на бизнеса.

Христо Иванов разяснява пред бТВ в четвъртък, че препоръчаните от държавното управление ограничения в помощ на засегнатите то рецесията компании не основава нужният буфер сред конфликта с рецесията. По думите му поддръжката на страната не стига до самонаетите, до дребните компании и е добре държавното управление да разиска и други оферти, даже такива като тези на " Демократична България ".

" Той приказва за мазнинка, аз го разбирам - не сме богата страна, към ресурса би трябвало да подхождаме спестовно, само че желая да привлека вниманието му към корупционната тлъстинка. Да помислим дали " Хемус " ще коства 3 милиарда лева - не споделям да се отхвърляме, само че нашият разбор демонстрира, че там има тлъстинка ", сподели Иванов.

" Трябва ли ни АЕЦ " Белене ", би трябвало ли ни " Турски поток "? Това са корупционни тлъстинки, които могат да се употребяват ", разяснява още съпредседателят на дясната коалиция.

Според него може да се огледа и към пазара на горива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР