Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов направи коментар за изтеклите

...
Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов направи коментар за изтеклите
Коментари Харесай

Иванов: Озъбени хора искат да се докопат до властта, не можем да върнем страната на ГЕРБ и ДПС

Съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов направи коментар за изтеклите записи от съвещанието на партията, които разбуниха духовете и провокираха вълна от мнения, реакции и обрати в решаващите часове от договарянията към третия мандат на Българска социалистическа партия.
"Проблемите пред България са доста по-сериозни от всевъзможни средношколски страсти и шушукания. Хората не желаят да ги занимаваме със себе си и своите усеща. Те желаят да поемем отговорност за положението на България. Имаме сложна обстановка, която ще стане още по-трудна, когато пристигна зимата. Нека да бъдем малко по-зрели и да мислим повече за страната си, в сравнение с за своите мъчително възпалени ега ", написа в профила си във Фейсбук Иванов.
По думите му записът демонстрира една естествена и рутинна политическа полемика в парламентарната група на „ Демократична България “, каквато се организира по няколко пъти всяка седмица, в която се дискутират разнообразни сюжети и аспекти на позиционирането на политическите играчи на терена. И посочи, че точно по тази причина цялостният запис е качен на страниците на "Да, България " и "Демократична България”.
Според Иванов парламентарната група на Има Такъв Народ би трябвало да реши подготвена ли е да заложи ориста на страната на прочувствена реакция, или на предпочитание да бяга от отговорност от страна на техния началник, или ще намерят метод да се върнат в процеса.
„ Големият въпрос е какво вършим със страната си - в действителност ли сме подготвени поради това, че Слави Трифонов нещо не му хареса в политически диалог да сурнем страната към идващото равнище на политическата рецесия. И то за четвърти път. Слави Трифонов си мисли, че може да употребява този запис и да избяга от договарянията. По същия метод, по който си мислеше, че може да се скрие с тематиката Македония. И още веднъж преценката му ще бъде грешна”, безапелационен е съпредседателят на Демократична България.
Той показва, че реакциите демонстрират и нещо друго и „ всички ние би трябвало да се вслушаме в гласовете на ГЕРБ и ДПС”.
„ Те желаят нови избори. Те желаят още дестабилизация. Те желаят по-голяма политическа рецесия, тъй като знаят, че единствено при тези условия ще се върнат на власт. Дали ще се подадем на желанието на ГЕРБ и Движение за права и свободи да отидем на избори на правилото „ След нас и потоп”, с цел да се задържат на терен с Пеевски и Борисов напред. Или въпреки всичко ще имаме волята, лидерската отговорност и гражданската умереност малко да се оправим със личните си страшни възпаления и да помислим за страната”, пита Иванов.
„ Виждайки желанието на тези озъбени и опулени хора, които желаят да се докопат до властта, би трябвало ние да си зададем въпроса: „ Това ли е, което желаеме да създадем със страната си?”. Не можем хвърлим страната в безпорядък, не може да я върнем на ГЕРБ и ДПС”, заключва той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР