Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов коментира резултата от

...
Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов коментира резултата от
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Всеки друг опонент би спечелил балотаж срещу Фандъкова. Режимът на Борисов губи подкрепа в България

Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов разяснява резултата от локалните избори в студиото на БТВ.

" Ако беше различен съперника на втори тур на Фандъкова щеше да завоюва изборите. Изключително комфортна беше Мая Манолова на ГЕРБ и те работиха за това да се състои този балотаж. Ние имахме превъзходен претендент за кмет в лицето на Борислав Игнатов, който стана общински консултант. За Борис Бонев беше характерен избор - хора, които не харесват партиите. На процедура протестният избор в София беше разпилян и това докара до спечелването на този мандат от Фандъкова. Погледнете гласовете на първи тур - ГЕРБ имат малко повече от 1/3 от гласовете ", сподели той.

" Добро показване на Демократична България в София - 8 районни кмета са един доста добър резултат, 12 общински съветника. Тоест, нашето въздействие в София е осезаемо и ние го увеличихме въз основата на изборите за европейски парламент. Разбирам една част от нашите гласоподаватели, дали своят вот за Манолова. Ние още в понеденик дадохме конференция и обявихме, че не поддържаме нито Фандъкова, нито Манолова. Но нашите симпатизанти са интелигентни и си преценят сами. Режимът на Борисов губи поддръжка в цялата страна и преди всичко той се пропуква доста съществено в София. Поради тази обстановка, за която говорихме, те резервираха позиции в София. И това не е потребно за столицата, тъй като Фандъкова е един приветлив човек, само че най-важните решения в столичната община по какъв начин да се разпределят парите не ги взема тя, а ги вземат Борисов и неговите другари. Ето това е нездравословно за ръководството на София. И по тази причина трябваше да се търси механизъм този режим да бъде отместен. За страдание резервираха позиция ", сподели още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР