Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов коментира ситуацията с подкрепата

...
Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов коментира ситуацията с подкрепата
Коментари Харесай

Атанасов за Украйна: Разрушава се енергийна инфраструктура, за да няма електричество. Това е ужасна история

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов разяснява обстановката с поддръжката на партията му към " Продължаваме промяната ".

" Мандатоносител на втория мандат е Политическа партия, заслужават поздравления за това, че към този момент дефинираха претендент за министър председател. Имахме среща с представители на парламентарната група, с цел да обсъдим целите в програмната декларация, която те имат желание да внесат, откакто получат мандата, и по този метод да търсят поддръжка за държавно управление въз основата на цели, които ще бъдат написани. В тази декларация не видях текст, който да е обвързван с Изборния кодекс. Държавата има потребност от политическа непоклатимост. Има тежко опълчване в Народното събрание сред реставраторските и реформаторските сили и аритметиката изисква да се стигне до някакъв компромис. Мандатоносителят би трябвало да реши по какъв начин ще бъде структурирано болшинството. Ние ще ги подкрепим " сподели той в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Проведохме разисквания по тематиката с министрите. Има оферти от сътрудниците от Политическа партия ние да предложим министри. Не сме влизали повече в елементи, личен състав не е обсъждан. Разбира се, ние имаме специалисти в разнообразни сфери. Имахме сполучливи министри в предходното държавно управление ", добави съпредседателят на Демократична България.

Атанасов разяснява и войната в Украйна и изпращането на оръжие от българска страна. " Подкрепата за справедливата идея на украинския народ несъмнено, че участва в декларацията, тъй като международното събитие, което приковава вниманието, е войната в центъра на Европа. И виждате какви размери доближи тя. Това е ужасяващо. Някаква специфична военна интервенция щеше да има, а се бомбардират всички градове на Украйна, унищожава се енергийна инфраструктура, с цел да може да няма електричество. Това е ужасна история. Трябва да се търси решение и то не може да бъде въз основата на капитулация на Украйна. ГЕРБ нормално са били гъвкави по тематиката Русия, само че този път може би застанаха от вярната страна ", счита депутатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР