Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов е обсъждал реформата в

...
Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов е обсъждал реформата в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Атанасов е обсъждал реформата в службите с Борисов, получи подкрепа

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов е обсъждал промяната в службите персонално с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и е получил поддръжка за нея.

Това описа сътрудника му Христо Иванов в ефира на БТВ.

Той работи дълго време да се създаде идея, обсъждал го е персонално с Бойко Борисов, получавал е поддръжка да работим в тази посока. В един миг без един телефонен диалог, се отдръпва тази поддръжка, сподели Иванов в предаването " Лице в лице ". Той насочи апел партиите да се върнат на масата за договаряния и в случай че ГЕРБ имат по-добра концепция, да я предложат.

Беше в опит да се поддържа държавното управление и да се даде парламентарна поддръжка за него, изясни Иванов за какво е било нужно депутате да гласоподават анулация на възбраната за импорт на зърно от Украйна. Призна обаче, че може би не е било нужно Народното събрание да се намесва, защото министър председателят се е справял добре, а парламентарното решение по-скоро е попречило.

В понеделник Борисов разгласи, че не поддържа сливането на Държавна организация " Разузнаване " и работа " Военно разузнаване " - концепция, стартирана от Атанас Атанасов. По-рано през днешния ден водачът на ДСБ подаде оставка като ръководител на комисията за службите в Народното събрание.

Атанас е сериозен, виновен човек с доста опит. Усеща, че е време да даде доста значим сигнал, изясни Иванов.

Той похвали Денков за решението му да се извини на сектора за думата " терористи ".

Това е вероятното ръководство и то е толкоз положително, доколкото може да следва своите цели, сподели той за общото ръководство на Политическа партия и Демократична България с ГЕРБ. Призна, че ГЕРБ са постоянни, както и че когато " са си поставили главата в торбата ", не са имали илюзии.

Днес, като виждам акад. Денков си споделям - да коства си. Като виждам оставката на моя другар Атанас Атанасов си споделям, че още доста път имаме път да извървим, разяснява Иванов.

Ние нямахме право да не опитаме да придвижим страната напред. Това е толкоз значимо, че даже дългогодишни съперници, схващат като Движение за права и свободи, че е добре за страната и техните гласоподаватели да поддържат тези цели, изясни Иванов и добави, че 30 гласа по основни тематики са значими.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР