Съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев втвърдиха

...
Съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев втвърдиха
Коментари Харесай

Петков и Василев категорични: Подписваме споразумението с ГЕРБ, ако регулаторите са независими

Съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев втвърдиха позицията си дни преди ротацията на премиерския пост. Двамата настрана един от различен разясниха, че ще подпишат съдружното споразумение с ГЕРБ, единствено в случай, че в него попадат точки, описващи по какъв начин ще се сменят управленията на регулаторите, тъй че те да са самостоятелни. 

" Ако забележим, че в документа, препоръчан от ГЕРБ, се разказва ясно по какъв начин регулаторите ще бъдат заменени, само че тъй че да знаем, че те ще бъдат самостоятелни - това към този момент е огромна стъпка напред. Национално виновното е в този момент да работим по този въпрос. Да седнем на масата и да приказваме ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

Според него трябва да се подсигурява, че в идващите 9 месеца промените ще бъдат осъществени, и тогава да се приказва за коалиция. " Сглобката би трябвало да довърши работата си в идващите 9 месеца. Ако забележим, че ГЕРБ са подготвени действително да свършат тази работа, че имаме работеща правосъдна система и служби - тогава може да приказваме за съдружно съглашение ", счита Петков. Той въпреки всичко разяснява, че би трябвало първо да види документа на ГЕРБ-СДС. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР