Съперничеството между САЩ и Китай за превъзходство в областта на

...
Съперничеството между САЩ и Китай за превъзходство в областта на
Коментари Харесай

Microsoft и създателят на TikTok си сътрудничат по голям проект за изкуствен интелект

Съперничеството сред Съединени американски щати и Китай за предимство в региона на изкуствения разсъдък провокира все по-голямо безпокойствие измежду американските законодатели, защото загубата му може да значи опасност за националната сигурност, стопанската система и просперитета на Америка.
Въпреки това инженери от американската компания Microsoft и китайската ByteDance, основател на TikTok, работят дружно по плана KubeRay, който би трябвало да помогне на фирмите да ръководят по-ефективно приложенията с изкуствен интелект.

По време на срещата на върха Ray Summit тази седмица в Сан Франциско софтуерният инженер на ByteDance Джиасин Шан и основният софтуерен инженер на Microsoft Али Кансо разискаха напредъка си с учени, експерти по машинно образование и други разработчици, които се интересуват от основаването на приложения благодарение на софтуера с отворен код Ray. Шан и Кансо обясниха някои от техническите моменти зад KubeRay и обясниха преимуществата на софтуера за създаване на приложения за изкуствен интелект, работещи на голям брой компютри.
Много компании постоянно си партнират и споделят инженерни запаси, с цел да вземат участие в планове с отворен код, които през последните години набират известност и дават началото на голям брой започващи предприятия. Сътрудничеството сред Microsoft и ByteDance е удивително заради зараждащото съревнование сред Съединени американски щати и Китай в региона на изкуствения разсъдък и интелектуалната благосъстоятелност, което поражда известни опасения, че софтуерният прогрес може да се употребява за наблюдаване и нарушение на неприкосновеността на персоналния живот.
Microsoft влага доста в изкуствен интелект, дружно с компании като Amazon, Гугъл, Meta и Apple. Подобно на Гугъл, Microsoft поддържа изследователска лаборатория за изкуствен интелект в Китай, с цел да се възползва от научните гении на тази страна.

Междувременно, защото броят на потребителите на TikTok се е нараснал фрапантно през последните години, ByteDance взе участие интензивно в разнообразни планове с отворен код за изкуствен интелект. През 2020 година да вземем за пример ByteDance показа пакета софтуерни принадлежности NeurST за превод на тирада благодарение на изкуствен интелект. Миналата година компанията дебютира с корпоративен програмен продукт с отворен код CloudWeGo.
Технологични колоси като Microsoft и Meta постоянно употребяват планове с отворен код като метод да популяризират своите вътрешни хрумвания и разработки измежду отворената общественост. Това оказва помощ на фирмите да притеглят евентуални чиновници и служи като метод да се разпространяват като софтуерен водач измежду разработчиците.
Връзката сред Microsoft и ByteDance има история. През 2020 година Microsoft се опита да придобие TikTok от ByteDance, а тогавашният президент Доналд Тръмп заплаши да забрани приложението в Съединени американски щати. Година по-късно основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела назова провалената договорка " най-странния случай ", по който му се е налагало да работи.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР