Съотборничката на сестрите Габриела и Стефани Стоеви в националния отбор

...
Съотборничката на сестрите Габриела и Стефани Стоеви в националния отбор
Коментари Харесай

Петя Неделчева: Сестри Стоеви ни наричаха "туристи"

Съотборничката на сестрите Габриела и Стефани Стоеви в националния тим на България по бадминтон - Петя Неделчева, съобщи, че е била наричана " екскурзиант " и " спортистче " от европейските шампионки на двойки.

Сестри Стоеви оповестиха през вчерашния ден (21 май), че няма да носят екипа на България от тук нататък. Те обявиха, че не са съгласни с разпределението на средствата за финансиране на подготовка от страна на федерацията и с отношението на управителните органи.
Сестри Стоеви се отхвърлиха от България Бадминтонистките са извънредно разочаровани от отношението на федерацията
" Спортът не стартира с тях. Не демонстрират почитание. Наричаше ни " туристи ", съобщи Неделчева.

Мениджърът на националния тим Джечма Зачири също удостовери, че другите състезатели са били наричани по противен метод от сестрите.

" В телефона си имам известия от техния татко, който назовава националния тим " туристи ". Термини " спортистчета " и " медалистчета " към останалите от националния тим са обидни. Няма някой, който да е получил колкото тях за последните две години. Чувстваме се предадени. ", съобщи тя.
Сестри Стоеви прибрали над 100 000 лв. от федерацията по бадминтон за 2018 година Момичетата са взели и повече от 50 000 лв. за европейската купа, твърди президентът на федерацията Володя Златев
На конференцията присъстваше и представителят на мъжкия народен тим (мъже) Иван Русев. Той също възропта против отношението на Стефани и Габриела.

" Те получават десетократно повече от мен, тъй като аз съм, както споделят те " туристче ", сподели той.

Според президентът на федерацията по бадминтон Володия Златев, сестрите са декларирали, че няма да играят за друга страна. По правилник те могат да облекат непозната фланелка чак през март 2021 година

" В неофициален диалог с тях и треньора бяха безапелационни, че нямат предпочитание да играят за Франция. Те са високо равнище на бадминтона и ние не го осъзнаваме ", сподели той.

Ако те въпреки всичко решат да се състезават за друга страна, българската федерация няма да получи наказателна клауза, защото нямат такава уговорка в контракта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР