Съоснователят на WhatsApp Брайън Aктън призова всички потребители на Фейсбук

...
Съоснователят на WhatsApp Брайън Aктън призова всички потребители на Фейсбук
Коментари Харесай

Съоснователят на WhatsApp: Отървете се от вашия Facebook акаунт днес

Съоснователят на WhatsApp Брайън Aктън прикани всички консуматори на Facebook да изтрият личните си профили в тази обществена мрежа.

„Крайно време е! Изтривайте Facebook“, гласи красноречивият туит.

През 2014 година Актън продаде Whatsapp на Фейсбук за 19 милиарда $, което е най-голямата договорка в историята на Facebook. Въпреки че точно Зукърбърг го е направил милиардер, Актън поучава хората да бойкотират неговата обществена мрежа предвид на тяхната сигурност. Любопитна детайлност е, че той кандидатствал за работа във Facebook през 2009 година, само че е бил отритнат.

Това е следващият удар против най-мощната обществена мрежа в света след следващия скандал към данните на нейните консуматори и по какъв начин те са били употребявани от анализаторски компании по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

It is time. #deletefacebook

— Brian Acton (@brianacton) March 20, 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

За в този момент нито Фейсбук, нито WhatsApp са коментирали изявлението на Актън. Неговият другар и съосновател на WhatsApp Ян Коум също не е засягал тематиката.

Най-вероятно фирмите или няма да извърнат внимание, или ще заявят, че Актън е в правото си да изрича мнение. В началото на тази година Актън напусна Facebook и основа своя фондация. Миналият месец пък стана ясно, че е вложил и 50 млн. $ в конкурентното приложение Signal.

Изказването идва ден, откакто акциите на Фейсбук се сринаха с близо 7% след старта на търговията на Уол стрийт предвид на набиращ скорост скандал за непозволеното потребление на персоналните данни на 50 милиона потребителите на водещата обществена интернет медия.

Бурята към водещата обществена медия се развихри през уикенда, откакто американски и английски законодатели я упрекнаха, че не е предоставила повече информация за това по какъв начин компанията за данни – Cambridge Analytica е получила достъп до информация за десетки милиони членове на обществената мрежа без тяхното категорично позволение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР