Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс защити в интервю за

...
Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс защити в интервю за
Коментари Харесай

Роджър Уотърс обвини Байдън, че подклажда огъня в Украйна

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс отбрани в изявление за CNN свое изказване, в което президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се дефинира като военнопрестъпник.

Интервюто е записано по време на концертното турне на Уотърс This Is Not A Drill, което тече в Северна Америка. Музикантът употребява видеоклипове с политически изказвания по време на осъществяванията си, а в един от видеоклиповете фотография на Джо Байдън се появява дружно с тази на Доналд Тръмп под мотото за военнопрестъпниците, а Байдън в допълнение е избран с фразата " едвам в този момент стартира ", споделя NME, пишат Факти.бг.

В диалог с Уотърс журналистът от CNN Майкъл Смеркониш го пита за какво счита, че фотографията на Байдън е подобаваща.

" Ами, като начало, той подклажда огъня в Украйна ", отговори Уотърс. - " Това е съществено закононарушение. Защо Съединени американски щати да не подбуден президента Зеленски към договаряния, с цел да отстранен нуждата от тази чудовищна война? "

Журналистът възразява на Уотърс, като сподели, че той " смесва нещата " и упреква неверната страна. Според Уотърс обаче войната е почнала през 2008 година, когато НАТО е нарушила обещанието си, обещано на руския президент Михаил Горбачов през 90-те години на ХХ век, и е почнала да се уголемява на изток, стигайки до границата на Русия.

" Според мен това е незаконна неточност, би трябвало да има неотложно преустановяване на огъня. Съжалявам, че западните държавни управления подклаждат огъня, който ще унищожи красивата страна, като засипват Украйна с оръжия. Бъдете сигурни, че в случай че всички наши водачи не стартират дипломатически договаряния, след края на сраженията от Украйна няма да остане съвсем нищо ", декларира тогава Уотърс.

Всички тези разкази, произнесени от известният музикант са изцяло в благозвучие с политиката на Кремъл и внушенията, които прави Владим Путин и неговото обграждане по отношение на геноцидната война в Украйна. Странно за какво Уотърс в този момент прави сходни манипулативни внушения, откакто при започване на март музикантът направи антивоенно изказване, в което съобщи, че е погнусен от военната инвазия на съветския президент Владимир Путин в Украйна и назова решението на Путин " постъпка на престъпник ". В същото изказване Уотсън също по този начин осъжда дейностите на Запада и Съединени американски щати, като че ли не схваща, че единственият метод да бъдат възпирани нападателните проекти на съветския президент е като му се противодейства, а не като се водят протяжни и безсмислени договаряния с него и обкръжението, което го поддържа.

Припомняме и още един факт - че при започване на войната в Украйна именитата рок група Pink Floyd пусна нов сингъл Hey Hey Rise Up в поддръжка на народа на Украйна. Песента се извършва от китариста Дейвид Гилмор, барабаниста Ник Мейсън, на бас-китарата е Гай Прат, а Нитин Соуни е на клавирите. Песента включва вокалите на Андрий Хливнюк от украинската група " Буумбокс " от негов запис в центъра на блокирания от нападението на руснаците Киев.

Това бе първата нова музика от именитата група от 1994 година насам и всички доходи ще отидат за филантропична помощ за Украйна, се споделя в изказване на групата.

В песента не взе участие Роджър Уотърс, от дълго време освен в неприятни връзки с останалите, само че и с фрапантно разминаване на политическите им възгледи. Уотърс е прочут с левите си, близки до радикалните, убеждения и тези, които пази на концертите си с дейна политическа позиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР