Съоснователят на PayPal Питър Тийл се оттегля от борда на

...
Съоснователят на PayPal Питър Тийл се оттегля от борда на
Коментари Харесай

Питър Тийл напуска борда на Meta

Съоснователят на PayPal Питър Тийл се отдръпва от борда на Meta след повече от 17 години в него. Той е най-дългогодишният член на борда на компанията майка на Фейсбук и желае да се концентрира върху междинните избори в Съединени американски щати през ноември съгласно непосредствен до него човек, представен от „ Ню Йорк Таймс “.

Тийл вижда междинните избори като решаващи за смяна на посоката на страната и застава зад претенденти, които поддържат дневния ред на някогашния президент Доналд Тръмп. През последната година милиардерът стана един от най-големите донори на Републиканската партия. Миналата година той даде по 10 млн. $ за акциите на двама души – Блейк Мастърс и Джей Ди Ванс, които желаят места в Сената на Съединени американски щати.

Наблюдението над позицията на един от първите вложители във Фейсбук нараства, защото компанията беше въвлечена в политически несъгласия, в това число блокиране на Тръмп от платформата. Оттеглянето на Тийл значи, че Meta губи най-видния закостенял глас в 10-членния ръб, който претърпя обилни промени през последните години. Дрю Хюстън, изпълнителният шеф на Dropbox, влезе в борда през 2020 година, а Тони Су – създателят на DoorDash, се причисли предишния месец.

Не е ясно дали Meta възнамерява да постави различен човек на мястото на Тийл. Технологичният колос, който неотдавна означи своя 18-и рожден ден, подхваща смяна към метавселената, която основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг смята за бъдещето на интернет. Миналата седмица Meta заяви, че е похарчила над 10 милиарда $ за напъните си през 2021 година и сподели неуверени резултати, в това число невъобразим до момента спад в потребителите на дневна база. От пазарната стойност на компанията бяха заличени 230 милиарда $.

В изказване в понеделник Тийл сподели, че за него е било привилегия да работи със Зукърбърг и го назова „ един от огромните бизнесмени на нашето време “. „ Интелигентността, силата и съвестността на Марк Зукърбърг са големи “, сподели той.

Когато Фейсбук към момента е стартъп, Тийл дава 500 хиляди $ капитал за компанията, оценявайки я на 4,9 милиарда $. Така милиардерът, чиято компания за рискови вложения Founders Fund контролираше 10% дял в обществената мрежа, си обезпечи място в борда на шефовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР