Съоснователят на Нексо“ Анотни Тренчев заяви пред bTV, че платформата

...
Съоснователят на Нексо“ Анотни Тренчев заяви пред bTV, че платформата
Коментари Харесай

Антони Тренчев пред bTV: Политическата ни класа използва българските органи за рекет


Съоснователят на „ Нексо “ Анотни Тренчев съобщи пред bTV, че платформата не оперира в България, „ точно с цел да да не попаднат на сходен възмутителен произвол и репресии от българската политическа класа, която употребява българските органи за рекет “.

Припомняме, че на 12 януари прокуратурата стартира огромна спецакция в столицата и нахлу в офисите на криптокомпанията „ Нексо “. Два дни по-късно беше обявено, че са повдигнати обвинявания на четирима души за пране на пари, данъчни измами, банкова активност без лиценз, компютърни закононарушения, нарушение на глобите против Русия, както и за осъществени преводи към човек, махленски в терористична активност.

Според прокуратурата, която се базира и на информация от партньорски служби, компанията е работила от Германия, България, Кипър и Сърбия. Установено е, че досега са осъществени над четири милиона преводи в криптовалути, като общата стойност на всички преводи е над 94 милиарда $.

„ Сега би трябвало да се занимаваме с безобразните и безумни обвинявания на прокуратурата и това ще създадем, няма никакъв проблем “, сподели още той.

Антони Тренчев съобщи, че са намира в дома си, „ заобиколен от хора, които ме обичат и протичащото се в България, където от дълго време не пребивавам, няма необикновен резултат върху всекидневието ми “.

Той съобщи, че „ въпросът, който е образувала прокуратурата, е невиждан и той е формиран изцяло изкуствено за пререкание на имиджа на прокуратурата на имиджа на основния прокурор “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР