Съоснователят на BitMEX, Артър Хейс, направи някои смели прогнози за

...
Съоснователят на BitMEX, Артър Хейс, направи някои смели прогнози за
Коментари Харесай

Съоснователят на BitMEX прогнозира рали на BTC и обрат в курса на централните банки

Съоснователят на BitMEX, Артър Хейс, направи някои смели прогнози за бъдещето на Биткойн и за ролята на централните банки в международната стопанска система.

В отговор на неотдавнашния ход на Китайската национална банка да понижи с 0.25% условието за нормата на запасите, Хейс предвижда цена от $1 милион за Биткойн . Той счита, че ходът на Китай поддържа теорията му, че на хоризонта се задават още държавни намеси и вливане на капитал.

Изискването за съответствие на запасите е размерът на запасите, които дадена комерсиална банка би трябвало да поддържа като % от своите депозити. Когато това условие се намали, сумата, която комерсиалните банки могат да отпускат или влагат се усилва, което води до по-голяма ликвидност и стопански напредък. В една от последните си публикации Хейс твърди , че разхлабването на паричната политика е неизбежно и евентуално ще докара до по-нататъшна инфлация и обезценяване на обичайните валути.

Хейс уточни и неотдавна основаната от Федералния запас Програма за срочно финансиране на банките (Bank Term Funding Program – BTFP), предопределена да подсигурява, че банките могат да удовлетворят всички претенции за изтегляне на средства от вложителите. Той допуска, че тази стратегия ще докара до по-значително рали на Биткойн, в сравнение с обвързваните с пандемията ограничения за количествени облекчения, в случай че съдим по сумата.

По време на печатането на пари в интервала на Ковид – BTC се повиши от $3,000 до $69,000 и Хейс се чуди какво ще се случи този път.

Въпреки бичия си взор върху водещата криптовалута , Хейс призна, че плануваното рали евентуално ще бъде посрещнато със песимизъм и даже пренебрежение от някои среди. Той допуска, че крипто пазарът и в частност Биткойн ще бъдат едни от най-мразените активи по време на това рали. Много хора свързват цифровата валута със злонамерени участници и отрицателни събития, като да вземем за пример банкрута на огромни банки и съвсем цялостното усвояване на банковата система на Съединени американски щати. Въпреки това Хейс не се тормози и вижда в това опция за умелите вложители да се възползват от евентуалните облаги на Биткойн пазара.


 


В умозаключение, прогнозите на бизнесмена по отношение на бъдещето на най-голямата криптовалута и ролята на централните банки в международната стопанска система са смели и спорни, само че не могат да бъдат подценени. Тъй като от ден на ден държавни управления и централни банки се стремят да подтикват икономическия напредък посредством парична политика, BTC и другите цифрови валути може да продължат да набират скорост като различни средства за предпазване на стойност.

Само времето ще покаже дали прогнозите на Хейс ще се осъществен, само че едно е несъмнено – светът на финансите се развива бързо и Биткойн евентуално ще играе забележителна роля в оформянето на неговото бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР