Съоснователят и изпълнителен директор на Apple Стив Джобс почина от

...
Съоснователят и изпълнителен директор на Apple Стив Джобс почина от
Коментари Харесай

Стив Джобс, Лорън Пауъл Джобс и ще остави ли вдовицата на милиардера наследство на децата им

Съоснователят и изпълнителен шеф на Apple Стив Джобс умря от рак през 2011 година От тогава до момента неговата вдовица Лорън Джобс продължава да развива филантропската активност, на която фамилията постоянно е било отдадено.

Бизнес дамата е под номер 36 в класацията за най-богатите хора на света със своите 22.7 милиарда $ към 2020 година Разбира се, съвсем цялата сума е наследена от нейния брачен партньор, след гибелта на който тя продължи да я усилва с вложения.

През The New York Times госпожа Джобс признава, че Стив не се е интересувал от трупането на благосъстояние, не това е била неговата съществена цел. Тя следва неговото мислене и споделя: " Ако поживея задоволително дълго, всичко ще завърши с мен. "

Още до момента в който Джобс беше жив и бе в основата не софтуерната гражданска война, неговата брачна половинка влагаше огромни суми и развиваше редица обществени дела. След гибелта му тя стана двойно по-активна.

След като Доналд Тръмп бе определен за американски президент, госпожа Джобс незабавно зае безапелационна позиция против него и не пестеше средства, с цел да се опълчва на политиките му, които счита за всичко друго, само че не и за обществени.

Лорън постоянно е била на мнение, че в днешно време не е почтено шепа хора да управляват благосъстояние, което се равнява на това на хиляди, милиони други. Тази неравнопоставеност би трябвало последователно да се изравни и нейният принос към този развой е да влага парите на починалия си брачен партньор в поддръжка на другите, написа Fox Business.

И макар че не го е споделила в прав текст, Лорън Джобс съществено загатна, че счита да оползотвори по най-хубавия метод милиардите, които наследи. И в тези нейни проекти не се включва да ги остави на трите си деца.

Подобно решение не би било по никакъв начин изненадващо, тъй като е все по-честа процедура в Силициевата котловина. Още преди години брачната половинка на създателя на Fаcebook Присила Чан съобщи, че 99% от благосъстоянието им ще отиде в тяхната организация Chan Zuckerberg Initiative. Бил и Мелинда Гейтс също ще оставят своите над 100 милиарда $ в интерес на света, а не на децата си. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР