Съобщенията на полските медии за уж паднали руски ракети в

...
Съобщенията на полските медии за уж паднали руски ракети в
Коментари Харесай

Москва обяви събщенията за паднали руски ракети в Полша за провокация

Съобщенията на полските медии за сякаш паднали " съветски " ракети в региона на популации пункт Пшеводув са преднамерена провокация за ескалация на ситуацията, съобщи съветското Министерство на защитата, представено от ТАСС.

Не са нанасяни никакви удари по цели покрай украинско-полската държавна граница с съветски средства за празяване.

Публикуваните от полски медии фотоси на парчета от мястото на произшествието в популации пункт Пшеводув нямат никакво отношение към съветските средства за поразяване, споделят още от съветското военно ведомства.

 

" Две съветски ракети са паднали на територията на Полша, двама души са убити ", заяви преди този момент Polsat News.

Според медийни изявления, две съветски ракети са паднали в Люблинското воеводство, във плантация в Пшеводов, която е на 65 километра от границата с Украйна. Поразени са сушилни за зърно.
На място са убити двама души.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки привиква комисията на Съвета на министрите по въпросите на националната сигурност и защитата " по неотложност ", заяви представителят на държавното управление Пьотр Мюлер.

Високопоставен представител на американското разузнаване е декларирал за Associated Press, че съветски ракети са пресекли територията на Полша, страна-член на НАТО, в следствие, на което са починали двама души.

Че ударите са нанесени от съветски ракети бе доказано от разузнаването на Съединени американски щати пред АП, заяви " Евронюз ".

" Това е първият сериозен случай на територията на членка на НАТО, обвързван с войната в Украйна ", добави " Дейли експрес ".

Йенс Столтенберг, генералният секретар на НАТО, по-рано съобщи, че 30-те членки ще пазят всеки сантиметър от нейната територия в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Източници от защитата обаче показаха нерешителност, наблягайки, че това евентуално е " инцидентен случай “ от страна на Русия.

Прессекретарят на Министерството на защитата на Съединени американски щати бригаден военачалник Пат Райдър сподели, че Съединени американски щати са " наясно с известията в пресата, в които се твърди, че две съветски ракети са блъснали място в Полша покрай границата с Украйна ", само че сега не разполагат с информация, която да удостовери тези известия, съобщи Си Ен Ен.

Полски публични лица са споделили пред медията, че нищо към момента не е доказано и следствието на случая продължава.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР