Съобщения в TikTok, публикувани от трафиканти на хора, предлагат услугипреминаване

...
Съобщения в TikTok, публикувани от трафиканти на хора, предлагат услугипреминаване
Коментари Харесай

Трафикантите на хора използват TikTok, за да популяризират услугите си

Съобщения в TikTok, оповестени от трафиканти на хора, оферират услуги „ прекосяване през границата ” .

Снимка, оповестена в TikTok, демонстрира група хора, облечени в камуфлажни облекла, които се надяват да се слеят със сенчестата растителност, осеяла нощния пейзаж на мексиканската пустиня. Снимката не е качена от инфлуенсъри от обществените мрежи на приключенска почивка - тя е реклама на контрабандисти на хора .

Умеещите да употребяват технологиите нарушители, употребяващи известното приложение за шерване на видеоклипове, съставляват все по-голямо предизвикателство за мексиканските и американските управляващи, които се борят с районната миграционна рецесия.

" Отпътуване този уикенд. Хора от Мексико, които се интересуват от прекосяване в Съединените щати, оставете известията си ", се споделя в обявата в TikTok.

Друг акаунт, предлагащ да преведе незаконни мигранти през обхванатия от принуждение мексикански граничен щат Тамаулипас, демонстрира фотография на малолетни в надуваема лодка на река.

" Ние също правим секване с деца и фамилии ", се споделя в него.

Разследване на Агенция Франс Прес откри десетки сходни сметки в целия район, в това число в Гватемала, Колумбия и Еквадор.
А употребявайки хаштага #pollero - жаргонен термин за трафикант на хора, един акаунт предлага " безвредна работа " за водачи в югозападния американски щат Аризона против възнаграждение до 15 000 $.
" Ако имате кола и желаете да спечелите лесни пари, пишете ми ", гласи известието на британски език.
Рекламата нарушава формалните правила на TikTok, които не разрешават " насърчаването и улеснението на незаконни действия ".
" Поддържането на сигурността на нашата общественост е отговорност, която одобряваме доста съществено ", съобщи представител на приложението пред Агенция Франс Прес.
" Не толерираме наличие, което предизвиква употребата на хора, в това число трафика на хора ", добави той.
По данни на TikTok през третото тримесечие на 2022 година компанията е премахнала по своя самодейност 82% от видеоклиповете, свързани с незаконни практики.

В устрема си да отблъсне апелите приложението да бъде неразрешено в Съединените щати, до момента в който компанията е китайска благосъстоятелност, се чака основният изпълнителен шеф на TikTok Шоу Зи Чу да даде през днешния ден показания пред американските законодатели.

Според квалифицираните му бележки, предоставени от Комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите, той ще отхвърли, че приложението е споделяло или в миналото ще споделя данни с китайското държавно управление.
Патрули на киберполицията

В Мексико управляващите са основали профилирани звена за противопоставяне на опасността, която съставляват контрабандистите на хора в обществените медии.

В стая, цялостна с компютри в Мексико сити, десетки специалисти от държавната Агенция за престъпни следствия наблюдават сметките в обществените медии от 2017 година насам. На табло са изброени хората, които съставляват интерес, и техните онлайн действия.
Звеното е взело участие в към 300 следствия на трафик на хора , споделя Роландо Росас, началник на информационния център във Федералната министерска полиция, част от Главната прокуратура.

В Мексико " фирмите за цифрови услуги са задължени да предават информация, когато има закононарушение ", сподели той и приветства положителното съдействие с платформите на обществените медии.

Ръководителят на звеното Бенхамин Овиедо съобщи, че екипът му се намесва, когато заплащането на трафикант е контрактувано или осъществено посредством интернет.

Но рекламите не всеки път са същински.

" Много от нещата, които откриваме, от време на време могат да бъдат машинация ", споделя Розас.

Според отчет, оповестен от Международната организация по миграция (IOM) през февруари, TikTok се употребява от трафикантите на хора като метод за разпространение на сполучливи случаи на нелегално прекосяване .
В него се предизвестява, че това закононарушение отваря вратата за други, като да вземем за пример полова употреба на малолетни.
Организацията организира анкета измежду повече от 500 директни мигранти, от които съвсем две трети обявиха, че са имали достъп до смарт телефон и интернет по време на пътуването.

Транспортирането на мигранти по шосе, постоянно в микробуси или натъпкани в задната част на камиони, от време на време без вентилация, е един от най-бързите, само че и най-опасни способи, употребявани от трафикантите на хора.

По данни на IOM, от 2014 година насам повече от 7600 мигранти са починали или изчезнали по време на пренос в Северна и Южна Америка.
Близо 1000 от тях са вследствие на пътнотранспортни катастрофи или са свързани с рисков превоз, показва организацията на Организация на обединените нации.

TikTok се употребява и от мигрантите , с цел да споделят между тях препоръки по какъв начин да оцелеят по време на подлото пътешестване до Съединените щати.

Андреа, на 25 година, и нейната другарка Беатрис, на 29 година, които са напуснали Венецуела през октомври, са употребявали приложението, с цел да намерят рекомендации за пътешестване през рискови зони като Дариенския пролом - негостоприемна джунгла, ситуирана на колумбийско-панамската граница.
Сега, в Мексико, Андреа, която не пожела да назове цялостното си име, извади мобилния си телефон, с цел да покаже профила на млада жена, която е съумяла да стигне до Съединените щати и да сформира блог за пътешестване.

Тя дава рекомендации какво да се опакова и кои медикаменти да се носят - препоръки, които от време на време, само че не постоянно, са потребни, сподели Беатрис.
" Опитът на всеки е доста персонален ", добави младата жена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР