Съобщението на Snapchat, че възнамерява да съкрати 10% от работната

...
Съобщението на Snapchat, че възнамерява да съкрати 10% от работната
Коментари Харесай

През януари технологичните компании са съкратили около 32 000 служители

Съобщението на Snapchat, че има намерение да редуцира 10% от работната си мощ тази година е единствено последната от поредицата сходни ограничения, подхванати от компании в софтуерния бранш. Според статистиката на Layoffs.fyi, през януари към 32 000 души са изгубили работата си в този бранш. За сметка на това пък броят на дейните свободни работни места надвишава това равнище.

Основателят на уеб страницата Layoffs.fyi изяснява, че фирмите от софтуерния бранш към момента поправят броя на чиновниците си след взрива, присъщ за интервала на пандемията. От друга страна, икономическият спад е по-продължителен, в сравнение с представителите на бизнеса са се надявал. И се ускорява от натиска върху стопанската система, който оказва политиката на паричните управляващи на Съединени американски щати за поддържане на висок % на рефинансиране.

През последните години софтуерната промишленост претърпя две талази от съкращения. Първата съответства с началото на пандемията през първото и второто тримесечие на 2020 година. Втората беше провокирана от отрицателните макроикономически трендове, стартирали през второто тримесечие на 2022 година. Тазгодишните съкращения на личния състав към момента не са достигнали миналогодишните равнища, те са по-концентрирани в избрани елементи на пазара. През първото тримесечие на предходната година 167 500 души изгубиха работата си в софтуерната промишленост. През януари тази година казусът се ограничи до 32 000 чиновници. Поради това се чака по-нисък брой в края на март.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР