Съобщението на кубинското МВнР за задържането на 17 души, за

...
Съобщението на кубинското МВнР за задържането на 17 души, за
Коментари Харесай

Кубинците се учат да воюват в Украйна със САЩ

Съобщението на кубинското Министерство на външните работи за задържането на 17 души, за които се твърди, че са вербували наемници за присъединяване в спора в Украйна на страната на Русия, прозвуча сдържано и без искания за сензация. Просто тъй като стана наложително: кубинците нямаха различен избор.

Изявлението на публична Хавана за " наемниците " елементарно се възприема като антируско. Кубинските управляващи описаха за мрежа, настояща на територията на Острова на свободата и Руската федерация, която притегля кубински жители (както от Куба, по този начин и живеещи в Русия) за присъединяване в СВО в Украйна.

Според основния кубински вестник “Гранма ”, „ подполковник Франк Ернандес Естрада, шеф на Главната дирекция за престъпни следствия на Министерство на вътрешните работи, сподели, че след процеса на следствие 17 души са признали присъединяване си в интервенции за трафик на хора за за набиране в армията “. В чия войска не се споделя, само че от тази и други изявления излиза наяве, че става дума за съветската.

Проявиха се освен чиновниците на реда, само че и дипломатите. Кубинското външно министерство съобщи, че страната " не взе участие във военния спор в Украйна ", а също по този начин " работи и ще работи уверено " против всеки, който " под каквато и да е форма взе участие в трафика на хора за набиране или наемничество, тъй че кубинските жители да употребяват оръжия против всевъзможни страни "

В същото време кубинските управляващи очевидно се пробват да не подвигат скандал, което е разумно, защото в действителност бяха принудени да създадат сходно изказване. Това стана единствената допустима реакция на историите и публикациите за всеобщото присъединение на кубински жители към съветската войска, с цел да се бият против украинските нацисти.

„ Украинските киберспециалисти от групата “Информ Напалм ” се снабдиха със усърдно скрита от Русия информация, че Москва вербува кубинци в редиците на своите диверсионни формирования. Известно е, че минимум 200 наемници, пристигнали от Хавана, към този момент упражняват в подготвителен лагер покрай Тула “, написа “Нуево Хералд ”, испаноезичен вестник, издаван в Маями, ориентиран най-вече към кубинските имигранти.

Съблазняването на претенденти да станат саботьори, съгласно вестника, е просто: просто би трябвало да им обещаете заплата от 2000 щатски $ на месец и еднократен бонус на същата сума, защото „ за елементарните кубинци, които излизат на открито мизерията в родината им, това са доста пари. ”

„ Куба минава през десетилетие на голяма рецесия. Гражданите нямат какво да ядат, пият и поддържат личните си жилища, които, дано отбележим, мнозина нямат. Затова те са принудени да търсят разновидности за по-добър живот. И мнозина направиха верния избор: единствено предходната година 300 хиляди кубинци се реалокираха в Съединени американски щати. Това е по-добре от смъртоносно оставане в украинско-руската война “, транспарантно загатва изданието.

Други медии показват тази история не като набиране на доброволци, а като някаква лъжлива активност. Твърди се, че на кубинците било дадено да бъдат изпратени на строителни площадки, само че в действителност са били хвърлени във война. Това значи, че държавното управление би трябвало да ги избави.

Руското външно министерство съобщи, че сходни тълкувания са неуместни. „ Що се отнася до жители на Куба (и жители на други държави), изпълняващи военна работа по контракт в съветските въоръжени сили и военни формирования, тази опция е позволена от нашата настояща нормативна база. Съответните на практика аспекти са от компетенцията на съветското министерство на защитата “, се споделя в известието на ведомството.

Версията за машинация през цялото време изглеждаше погрешна, като се има поради икономическата нецелесъобразност от идването на кубински строители в Русия (където нишата е компактно заета от турски, таджикски и други специалисти).

В същото време уеб сайтът “Информ Напалм ” изобилства от сканирани страници на паспорти на кубинци, които са влезнали в Русия, някои непосредствено, други през Беларус като туристи (за благополучие жителите на Острова на свободата не се нуждаят от визи, с цел да посетят Руската федерация) и не са се върнали назад. Тук не приказваме за машинация, а за демонстрация на всеобщо доброволческо придвижване. И е допустимо то да съществува освен със знанието на управлението на страните, от които идват доброволците, само че и с тяхната поддръжка или най-малко безмълвно единодушие

Броят на тези доброволци никога не се мери с десетки. „ Участието на доброволци-антифашисти във въоръжените сили на Руската федерация стана необятно публикувана процедура в доста страни. Хиляди са доброволците от Казахстан, Узбекистан и Киргизстан. Знам за случаи, когато настоящи военнослужещи са излизали в отпуск в родината си и са сключвали кратковременен контракт с „ Вагнер “ за присъединяване в освобождението на Украйна “, изяснява ръководителят на Евразийския изчерпателен клуб Никита Мендкович.

Разбира се, преди всичко става дума за страните от постсъветското пространство, само че доброволци идват и от страни от Африка и Латинска Америка. Някои са за парите (няколко хиляди $ на месец и съветско поданство не лежат просто по този начин наоколо), а други и за концепцията.

Факт е, че присъединяване в СВО се трансформира във форма на изложение на митинг. Милиони хора в разрастващите се страни имат „ дълбока персонална злост “ към Съединени американски щати и техните политики. Те са ядосани, че американците безнаказано се месят във вътрешните им работи, отслабват или даже унищожават страните им. А Москва дава опция на гневните патриоти да водят война с оръжие в ръце против американците на територията на някогашна Украйна.

За техните държавни управления, които по разнообразни аргументи не могат да се разгласят обществено против Съединени американски щати, това също е израз на митинг. Това е и метод за изпускане на пара - да изпратят най-страстните протестиращи да излеят силата си в зоната на СВО.

И най-после, това е метод за приемане на подготвени фрагменти. „ Говорим за желанието вследствие на спора да получат опитни бойци, които да станат част от националните армии. Тази цел, да вземем за пример, беше намерено провъзгласена от началника на Генералния щаб на Казахстан Марат Хусаинов, призовавайки управляващите да подсигуряват сигурността на завръщането в родината на всички казахи, воювали от двете страни на спора “, споделя Мендкович.

Най-ценният персонален състав обаче ще се състои от тези, които са воювали на съветска страна.

Бившите украински територии са единственото място на планетата, където можете да се научите да водите бойни дейности против войска в жанр НАТО, като в същото време имате късмет да останете живи с помощта на принадлежността си към могъщата съветска войска.

Затова кубинските и други управляващи, несъмнено, ще се възмущават шумно, че техните жители потеглят да се борят с режима в Киев с оръжие в ръка, само че единствено с цел да не попаднат под напън от нови американски наказания. Всъщност те ще вземат участие в съветската СВО - както могат и по този начин, както им е от изгода.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР