Съобщението на Газпром, че едностранно спира доставките на газ за

...
Съобщението на Газпром, че едностранно спира доставките на газ за
Коментари Харесай

Изявление за медиите на председателя Фон дер Лайен след съобщението на Газпром относно прекъсването на доставките на газ за някои държави — членки на ЕС

Съобщението на Газпром, че едностранно стопира доставките на газ за някои страни — членки на Европейски Съюз, е още една провокация от Кремъл. Не е изненадващо обаче, че Кремъл употребява изкопаемите горива в опит да ни изнудва. Това е нещо, за което Европейската комисия към този момент се приготвяше в тясно съдействие и взаимност с страните членки и интернационалните сътрудници. Нашият отговор ще бъде неотложен, обединен и съгласуван.

Първо, ще подсигуряваме, че решението на „ Газпром “ има допустимо минимум влияние върху европейските консуматори. Днес страните членки заседаваха в Координационната група по природния газ. Полша и България ни осведомиха за обстановката. Както Полша, по този начин и България към този момент получават газ от своите съседи от Европейски Съюз. Това демонстрира, преди всичко, голямата взаимност сред нас, само че също по този начин и успеваемостта на минали вложения, да вземем за пример в междусистемни връзки и друга газова инфраструктура. Комисията също по този начин ще ускори работата си с по този начин наречените районни групи от страни членки, които могат да работят най-непосредствено в взаимност между тях. Това ще смекчи въздействието при възможни спирания на доставките на газ.

Второ, ще продължим да работим за гарантирането на задоволително доставки и предпазване на газ в средносрочен проект. Нашият проект за деяние REPowerEU ще спомогне за доста понижаване на зависимостта ни от съветските изкопаеми горива още тази година. Постигнахме също по този начин съглашение със Съединени американски щати за обезпечаването на спомагателен импорт на ВПГ както тази година, по този начин и през идващите. Работим в тясно съдействие с нашите страни членки, с цел да осигурим различни доставки на газ и от други сътрудници. В дълготраен проект REPowerEU ще ни помогне да преминем към по-надеждни, сигурни и устойчиви енергийни доставки. В средата на май ще представим проектите си за ускоряването на екологичния преход. Всяко евро, което влагаме във възобновими енергийни източници и енергийна успеваемост, е предплатено заплащане за бъдещата ни енергийна самостоятелност.

Този най-нов нападателен ход на Русия е още едно увещание, че би трябвало да работим с надеждни сътрудници и да изградим енергийната си самостоятелност. Комисията е в контакт с Френското председателство. Приветствам проектите му да свика среща на министрите на енергетиката от Европейски Съюз допустимо най-скоро. Днес Кремъл още веднъж се провали в този опит да посее разделяне сред европейците. Ерата на съветските изкопаеми горива в Европа ще завърши. Европа върви напред по въпросите на енергетиката.

Видео с изказването ще намерите на.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР