Съобщената от БСП информация за върнати в България с полет

...
Съобщената от БСП информация за върнати в България с полет
Коментари Харесай

Много шум за нищо! Престъпниците, върнати от Германия се оказаха българи

Съобщената от Българска социалистическа партия информация за върнати в България с полет от Мюнхен мигранти се оказа изопачена. Днес водачът Корнелия Нинова разгласи и от трибуната на Народното събрание, и пред публицисти информация от немска миграционна работа от 8 февруари за върнати с чартър 24-ма души, шестима от които са наказани за тежки закононарушения. От " Възраждане " и " ИТН " също показаха паниките си, а ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов, изиска хората да бъдат или върнати в Германия, или в страните си на генезис, или да отидат в затвор в България. Министърът на вътрешните работи Калин Стояновсложи завършек на спекулациите, като заяви, че въпросните шестима нарушители са не чужденци, а българи.
Прочетете още
" Шестимата български жители са с изтърпени санкции отнемане от независимост във Федерална република Германия и след изтърпяването на наказването, са депортирани в република България ", разгласи Калин Стоянов.

" Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " обаче не се отхвърлиха елементарно и продължиха: по какъв начин се споделят наказаните, имат ли български имена, от български генезис ли са: " Българи по рождение, с български имена ", отговори вътрешният министър. А осемнайсетте сирийци дали са осъждани, поинтересуваха се народните представители. " Не ", сподели Стоянов.

Драмата стартира, откакто от трибуната на Народното събрание ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прочете прессъобщение на Баварската държавна работа за леговище и вписване (Bayerisches Landesamt für Asyl und Rückführungen) от 8 февруари, съгласно което в България са върнати 23-ма души, шестима от които са наказани " наред с други неща за ликвидиране, непредумишлено ликвидиране, тежка телесна щета, полови закононарушения, утежняващи грабежи, пране на пари ".

Нинова съобщи, че ръководещите трансформират страната " в наказателна колония, в която Европа връща нарушители, наказани, с влезнали в действие присъди ".

Тошко Йорданов също критикува ръководещите и заключи, че " тука ще ни изпълнят с всевъзможни европейски мигранти-престъпници ". Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел отговори: " Информацията ще бъде тествана, само че реферира към Министерството на вътрешните работи. " Калин Стоянов обясни,  че на българите по Конституция не може да бъде отказано да влязат в страната, а чужденците са със статус на бежанци. " Шестте лица, за които става въпрос, са български жители, направили са закононарушения в Германия, изтърпели са своите присъди и откакто са освободени от пандиза, са депортирани в България ", обясни още веднъж за депутатите Стоянов.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР