Съобщава се за силна мистериозна миризма в района около столицата

...
Съобщава се за силна мистериозна миризма в района около столицата
Коментари Харесай

Мистериозна миризма се появи във Финландия и Русия

Съобщава се за мощна мистериозна миризма в региона към столицата на Финландия Хелзинки, заяви избавителният отдел на града в неделя, като известията за миризма идват и от елементи на Русия.

Миризмата е надушена в регион, обхващащ минимум 60 км по южното крайбрежие на Финландия и прилича сяра или изгоряла гума, сподели департаментът.

„ В Хелзинки и Уусимаа понякога се вижда мощна миризма във въздуха. Спасителната работа и други управляващи сега проверяват случая. ", написаха от избавителния отдел.

„ Според настоящата информация от измерванията на качеството на въздуха на Финландския метеорологичен институт, миризмата не съставлява риск за здравето. Властите ще продължат да проверяват случая в съдействие. ", прибавиха те.

Руската медия Фонтанка заяви в неделя, че жителите на няколко региона на Санкт Петербург, най-близкият до Финландия съветски град, са се оплакали от неприятна миризма, сравнявайки я с тази на газ, отпадък или изгоряла гума.

Един от жителите сподели: „ Стигна до остров Василиевски. Мирише на примес от отпадък и изгоряла гума. Събудих се от миризмата в 7 сутринта, затворих всички прозорци “, написа потребителката Даша Нуколова.

„ Да, в Приморская също не се диша, има ужасна миризма, като на газ. Събудих се с главоболие и не можех да вдишвам “, написа потребителката Маша Артамонова.

Според локалните управляващи, представени от Фонтанка, станциите за мониторинг не са записали нищо над позволените равнища на замърсяване на въздуха.

Руският комитет по ръководство на околната среда също твърди, че най-близките станции за мониторинг на атмосферния въздух не са записали прекалено замърсяване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР