Съобщава се, че заради печатна грешка милиони имейли на американски

...
Съобщава се, че заради печатна грешка милиони имейли на американски
Коментари Харесай

Печатна грешка изпрати милиони имейли на американските военни в Мали

Съобщава се, че поради печатна неточност милиони имейли на американски военни - някои от тях съдържащи извънредно сензитивна информация - са били изпратени в Мали. Проблемът се дължи на въвеждането на.ML вместо.MIL за домейна на получаващия имейл адрес. Както оповестява Financial Times, грешката с една писмен знак е изложила на риск данни като " дипломатически документи, данъчни заявления, пароли и данни за пътуванията на висши офицери " и доста други. Въпреки че неправилно ориентираните имейли (засега) са попаднали при подизпълнител, претрупан с ръководството на домейна на страната, контролът върху.ML скоро ще се върне на държавното управление на Мали, което има връзки с Русия.

" Изтичането посредством печатни неточности " е разкрито от Йоханес Зуурбие, нидерландски подизпълнител, който ръководи домейна на страната Мали. Зуурбие споделя, че е направил многочислени опити да предизвести Съединените щати за казуса - като е почнал през 2014 година, - като ги е призовал да се отнесат съществено към него; той споделя, че не е имал никакъв триумф. Твърди, че е почнал да събира имейлите тази година, когато изтича срокът на контракта му (и предаването на домейна, в това число неверните имейли, на малийското правителство), като финален опит да убеди Съединени американски щати да работят незабавно. В писмо до Съединени американски щати при започване на юли Зуурбие написа: " Този риск е действителен и може да бъде употребен от съперници на Съединени американски щати ". Той твърди, че е събрал към 117 00 имейла, а единствено предходната сряда са пристигнали още близо 1000.

Въпреки че Зуурбие споделя, че нито едно от известията не е било маркирано като класифицирано, те въпреки всичко съдържат чувствителни данни за американския боен личен състав, подизпълнители и фамилии.

Оповестеното наличие включва проектите за пътешестване на началника на щаба на американската войска военачалник Джеймс Макконвил за аудиенция до Индонезия през май. Друга изложена на риск информация включва карти на съоръжения, фотоси на бази, документи за идентичност (включително номера на паспорти), описи на екипажи на кораби, данъчни и финансови документи, медицински данни, описи на екипажи на кораби, отчети от военноморски инспекции, контракти, престъпни тъжби против личния състав, вътрешни следствия за тормоз и резервации, пише hicomm.bg. Един имейл от сътрудник на ФБР включва турско дипломатическо писмо до Съединени американски щати, в което се предизвестява за вероятни интервенции на Кюрдската работническа партия (ПКК).

" Ако имате подобен непрекъснат достъп, можете да генерирате разследваща информация даже единствено от некласифицирана информация ", съобщи пред Financial Times някогашният началник на АНС и пенсионираният четиризвезден адмирал от военноморските сили на Съединени американски щати Майк Роджърс. Роджърс споделя, че това не е нещо извънредно, като отбелязва, че допускането на неточности от страна на хората не е отвън нормата. Въпреки това той прибавя: " Въпросът е в мащаба, продължителността и чувствителността на информацията ".

Командир-лейтенант Тим Горман, говорейки от името на Пентагона, съобщи пред Financial Times, че Министерството на защитата " е наясно с този проблем и се отнася съществено към всички неразрешени разкрития на следена информация за националната сигурност или следена некласифицирана информация ". Той добави, че имейлите, изпратени от.MIL на адрес.ML, " се блокират, преди да изоставен домейна.mil ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР