Съобщава се, че в света има само 40 от тези

...
Съобщава се, че в света има само 40 от тези
Коментари Харесай

Иззеха от контрабандисти древна монета за $1 млн.

Съобщава се, че в света има единствено 40 от тези редки монети, всяка на стойност 1 милион $. Монетата датира от древногръцките времена и се назовава „ Атинска декадрахма “. Монетата е конфискувана при интервенция, извършена в къща в южната провинция Хатай.

Сребърната монета е сечена сред 467-465 година прочие н. е. и е измежду най-търсените от колекционери антични монети. От едната страна има фигура на гръцката богиня Атина и бухал от другата. Тежаща 42,5 грама и на стойност 1 милион $, монетата е известна като „ Атинска Декадрахма “. Монетата е включена и в „ “ на Харлан Берк.
 Образът на Свети Николай Чудотворец изгрява върху позлатена монета Образът на Свети Николай Чудотворец изгрява върху позлатена монета
На 6 декември следва да отбележим един от най-значимите български православни празници – Никулден. Посветен е на Свети Николай...

След проявление на монетите в щаба на полицията чиновниците предадоха монетите на музея.

Тридесет и шест от 78-те обвинени бяха освободени след разпит, до момента в който останалите към момента се разпитват. Като част от интервенцията, извършена във вторник, силите за сигурност, подкрепени от специалисти по история, прегледаха каталозите на аукционни къщи по целия свят, с цел да проследят откраднатите и контрабандните артефакти. Около 4 122 исторически артефакта са открити от Хърватия, Сърбия, България и Турция в четири разнообразни интервенции, извършени против интернационалната контрабандна организация.

Според проверяващите организацията е транспортирала артефактите посредством куриери и там предметите са били продавани на търгове. Министерството на културата и туризма е разпознало 52 артефакта, продадени на търгове, които са от анадолски генезис и принадлежат на Турция.

Според управляващите някои артефакти, продадени в аукционни къщи, са имали „ подправени документи за благосъстоятелност “ и шефовете на такива аукционни къщи са трансферирали 3 милиона $ във валута на контрабандистите.
 Намирате монети на пътя? Получавате знак от висшите сили Намирате монети на пътя? Получавате знак от висшите сили
На всеки му се е случвало да откри монета на пътя. Ако и вие сте измежду тези късметлии, евентуално сте прибирали паричката в джоба си, смя...

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР