Съобщава се, че канадският премиер Джъстин Трюдо и семейството му

...
Съобщава се, че канадският премиер Джъстин Трюдо и семейството му
Коментари Харесай

Премиерът на Канада е евакуиран на тайно място заради масови протести срещу Covid-политиката му

Съобщава се, че канадският министър председател Джъстин Трюдо и фамилията му са били евакуирани на скрито място, защото хиляди хора, протестиращи против рестриктивните мерки на човешките права, произлизащи от ограниченията против COVID-19, се събраха на хълма пред Народното събрание на страната в Отава, написа Washington Examiner, представен от " Фокус ".

Източници обявиха пред CBC, че фамилията е преместено от вкъщи си на неразкрито място в канадската столица Отава заради опасения за сигурността.

Кабинетът на министър-председателя настоя, че не може да разяснява местонахождението на Трюдо заради съображения за сигурност, се споделя в отчета, само че се показва, че той е в „ района на националната столица “.

Трюдо сподели в четвъртък, че отива в изолираност вкъщи след излагане на COVID-19. По-късно се разбра, че едно от децата му е дало позитивна проба за вируса. Трюдо и брачната половинка му Софи имат три деца.

Масовият митинг се разви от така наречен „ Конвой на свободата “, в който хиляди водачи на камиони си проправиха път до Отава през последните няколко дни, с цел да стачкуват против нарушаванията на конституционните права на жителите с ограниченията за ограничение на ковид.

Полицията заяви, че се чака да се съберат 10 000 души и съгласно информацията на CBC в събота вечерта, митингът е бил мощен, само че и кротичък, без известия за принуждение, а полицията споделя, че не са повдигнати обвинявания против стачкуващите.

Към протестирашите канадци се причислиха и стотици американски водачи с камионите си.

По-рано Трюдо отхвърли конвоя от камиони като представляващ единствено „ дребна част от малцинството “ от тези, които „ не съставляват възгледите на канадците “. CBC отбелязва, че е имало единствено „ нищожен брой “ хора, присъстващи като контрапротеста, на който се упорства за наложителна имунизация против Covid-19 на цялото население.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР